Marek_Spy Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Heh ta moda na anglikański Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 13 godzin temu, Grifon napisał: 3000 godzin!!!! Mało mi tel. nie wypadł z ręki. .... Jakie nastawienie miałeś jak go budowałeś, czyli co trzeba mieć w głowie żeby się nie poddać podczas budowy? .... Jak ze wszystkim. Najgorzej zacząć, potem już idzie. Jasne, że są dni kiedy się nie chce. Wtedy nie robię. Nie ma przymusu, bo wtedy zatraci się przyjemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasky Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 On 4/5/2021 at 10:31 PM, JADAR62 said: W widoku na nadbudówkę od dołu. W miejscach styku podłożyłem przecięty wzdłuż wężyk silikonowy... Ułożenie wszystkich stojaków (3 sztuki) w skrzyni transportowej... Mając stojak, mogłem połączyć nadbudówkę z kadłubem. Było trochę błędów w oznaczeniu kabelków, ale udało się je zweryfikować i poprawić. Jeszcze nie działają dmuchawy. Coś źle podłączyłem, bo jest zwarcie. Ale to już zadanie na inny dzień. Reszta działa właściwie jak widać na załączonych zdjęciach. Okablowanie w kadłubie jest oddzielone folią, aby coś się przypadkiem nie zahaczyło o wtyczkę.... Efekt świetlny przy włączonych wszystkich lampkach wypadł bardzo pozytywnie... Wygląda lepiej jak choinka co za budowa !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 A ja mam prośbę do autora projektu, chciałbym zobaczyć jak rozwiązał obracanie armatki bo zastanawiam się jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zobacz wątek od strony 33. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 11 września model będzie zaprezentowany w ośrodku: SMG IJMOND, Tolweg 4, 1967 NG Heemskerk W koncu znalazłem czas i zdecydowałem się pokazać Atlasa. Nie są to zawody, tylko pokazy. No i mam nadzieję, że pogoda dopisze. Ale czy będzie na wodzie? Nie wiem jeszcze. Okaże się na miejscu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Powodzenia i jakiś filmik z spotkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 2 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Zamontowałem 2 głośniki neodymowe 15W, 2 cale, w miejsce jednego, 4 cale, 15W z magnesem stałym. To zaowocowało obniżeniem wagi głośników i obudowy o 750 gramów. Biorąc pod uwagę, że ciężki głośnik był na poziomie pokładu, ta zmiana przyczyni się do poprawy stateczności. Dodatkową zaletą, jest to, że teraz głośniki są w świetle doświetlaczy.... Pozostało jeszcze podłączyć głośniki do oddzielnych wyjść wzmacniacza modułu dźwiękowego. Moduł dźwięku BEIER USM-RC-2 ma 2 wyjścia głosnikowe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Podróż służbowa skutecznie pozbawiła mnie z możliwości udziału w jutrzejszym pokazie. No nic, może następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Mógłbyś nim popływać nawet na otwarciu Przekopu Mierzei Wiślanej. Robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 11 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Ha, ha - a skąd ja wezmę Kapitana z uprawnieniami? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi