kaszalu Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) No nie - co za fuszera - A GDZIE USZCZELKI KLAPY ??!!! :D Tylko "mientkie" mają być coby dobrze uszczelniały i z podwójną wargą aby w sztormie nie ciekło !! Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Czy osłony bulajów nie powinne być takie ? pręty osłaniające bulaj, są zwyczajnie przyspawane do obrzeży bulaju . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Spoko - to jeszcze nie koniec możliwości Darka !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Spokojnie, jest miejsce na silikonowe :) . Jak mi wyjdą, to będą. Drzwi do nadbudówki. Teraz dopiero widać jak małe jest wejście do pomieszczenia CO2... Krzyśku - bulaje są takie jakie sobie armator zażyczy i jakie stocznia jest w stanie zrobić. Jak wspomniałem na wstępie relacji, nie robię wiernej repliki, bo chyba bym nie potrafił. Model ma być ładny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Jednak ,,okratowanie" bulajów wg planow i w oryginale było inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Z tego co widzę to na każdym holowniku z tej serii szczegóły były mocno inne. Wykorzystałem bulaje jakie są dostępne na rynku. Krat miało nie być. Ale ponieważ nabyłem uchwyt podziałowy, to i kraty wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Pierwsza półka na maszcie... wykorzystam do tego celu skrawki pozostałego materiału... użyłem gotowej lampy nawigacyjnej dla modelu w skali 1:25. Ta ma kąt świecenia 225°. Potem zostanie pomalowana czarną farbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 W najlepszym sklepie świata nabyłem drut 0.6 mm... 250 metrów. Mniej się nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Ustawianie i wstępne łapanie nadburcia sterówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Z dwóch zrobię jedną.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Elegancka sterówka !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zdrowych, malowanych i mokrych Świąt Wielkanocnych. Elementy wcięte laserem... właz pokładowy.... znak armatora na komin, wraz z negatywem w celu poprawnego rozmieszczenia elementów przed przyklejeniem... tabliczka z nazwą stoczni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ostatnie dni to nakładanie szpachli na płaszczyzny nadbudówki. Nakładam równo, po czym dociskam do powierzchni. Zaoszczędzę potem szlifowania. Jeszcze kilka płaszczyzn, więc i kilka dni, bo dziennie tylko jedna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Prace przy obróbce nadbudówki postępują powoli, a jako przerywnik zrobiłem mocowania burtowe do węży. Pręty M1 nie udało mi się zdobyć, więc nagwintowałem.. po czym zamocowałem w stojakach... pod górną i dolną podporą węża będą deski podtrzymujące. Całość będzie skręcona nakrętkami.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Pięknie - obyś żył wiecznie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Cieszy dobre słowo i dziękuję i wzajemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Wnęki na światła pozycyjne..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Przygotowałem powierzchnie od wewnątrz sterówki pod montaż okien, następnie wyciąłem szablony z papieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi