BRoman Opublikowano 17 Stycznia 2018 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Proszę o informację jak wam sprawują się regulatory ZTW. Mam ZTW 85 A i z nieznanych mi powodów 6 tranzystorów mocy po prostu padło. Ani nie było przeciążenia, zablokowania i niczego nie jestem świadomy co mogłoby je uszkodzić . Silnik brał około 65 A na śmigle 15x8 .
maxiiii Opublikowano 17 Stycznia 2018 Opublikowano 17 Stycznia 2018 ZTW to też tania chińszczyzna i wsadzają takie tranzystory jakie podejdą "QC" stoi pod znakiem zapytania. Niby mają 600hz a w rzeczywistości nie mają nawet 490. Po prostu do wymiany tranzystory a taniej to chyba cały regulator:(
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Mój cytat z posta z tego wątku (sierpień 2015): "Niestety, jednocześnie wyszedł problem z reglem ZTW (Mantis 35A). Najpierw przy starcie silnik gwałtownie przyspieszał na ułamek sekundy (i nie szło tego zmienić żadnymi ustawieniami regla), a na koniec praktycznie w ogóle odmówił współpracy, silnik robi tylko "pik, pik". Dodam, że to samo jest na dwóch różnych silnikach, które na reglu Dualsky pracują wzorowo." Ostatecznie Banggood poprosił o filmik z działania regla, po jego wysłaniu otrzymałem zwrot kasy. Jednocześnie ZTW bardzo się cenią - wtedy byli nawet nieco drożsi od Dualsky.
BRoman Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2018 Historia mojego ZTW #2 jest krótka. Pierwszy regulator nie dało się zaprogramować kartą zgodnie z potrzebą ( hamulec). Sklep Majster Klepka wymienił do razu. Drugi lekko szarpał przy starcie ale pracował....aż padł. Silnik na innym regulatorze pracował i pracuje prawidłowo. Potwierdza się opinia kolegów -słaba jakość produktu skoro 100% wykazuje błędy. Dziękuję za opinie .
Rekomendowane odpowiedzi