kojot92 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Hej. Mam takie pytanie. W jaki sposób założyć maskę silnika z tą teflonową przedłużka tłumika. I tak już ją trochę obcinałem i nadal nie mogę założyć maski. Zamiast okrągłego otworu zrobić fasolkę tak jak na zdjęciu?? Ale z tego co kojarzę, widziałem zdjęcia tego MXa z okrągłymi otworami pod tłumik i jakoś maska była założona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Czy ktoś z kolegów lata tym modelem w elektryku ??? Mam tego mx-a ale z dle 55 i tu mam problem z lataniem Wszystkim przeszkadza hałas więc muszę pomyśleć o elektryfikacji Jakieś rady ??? Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Władek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ja latam. W zeszłym tygodniu oblatałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 ŁUKASZ mam takie przedłużacze w tłumiku pitts ale nie z rury teflonowej ale z sylikonowej kupionej w modele max Montaż maski bez problemu WŁADZIU pochwal się co tam zamontowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zakładaj maskę a potem rurkę teflonową. I nie musisz robić żadnych nadmiarowych otworów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Namąciłem z tymi wpisami ale jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Władek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Wsadziłem silnik GA6000 Dualsky i regulator 150A. Zasilanie 2 x 6s5000. Mocy fura, zabawa fajna. Trochę mocno wiało to regulacje przede mną. Zrobiłem tylko 4 loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 WŁADZIU jaki czas lotu na tym zestawie ??? Do tej pory tylko spaliny i jeszcze raz spaliny z elektrykami tej wielkośći zero doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Władek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 6 minut ale wiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 W tak dużych elektrykach to pakiety lipo chyba z najwyższej półki ??? Jakich używasz ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Władek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Nie. Mam kilkanaście ze śmiglaków różnych producentów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 To mnie trochę uspokoiłeś bo myślałem że zaraz trzeba będzie z najwyższej półki po 5 stów za sztukę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ja tam sie nie znam , ale na zdjęciu modelu z poprzedniej strony kadłub od spodu nie ma otworu w folii , maska ma tylko małe wycięcie na cylinder i nie ma otworów wentylujących , czy ten model nie zostanie napompowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot92 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Akurat jutro mam zamiar porobić kilka otworów w masce i wyciąć te w folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Jest temat o hałasie to coś bym zapytał , choć niektórzy maja mi za złe że dużo piszę , choć z drugiej strony wiem że są i tacy którzy czytają moje wpisy i podobno można cos pożytecznego z tego wywnioskować. Ja na razie od nikogo nie słyszałem aby komuś przeszkadzał hałas , ale mi przeszkadza i nie lubie tego ryku. Na napęd elektryczny nie ma opcji więc chciał bym silnik benzynowy uciszyć. Obecny model przelata ten sezon i pójdzie na emeryturę , gdzieś tam będzie stał na stojaku jako model zapasowy. A na przyszły sezon wyleci nowy model , ładniejszy , lżejszy i cichszy. No i z tym cichszym modelem jest problem bo nie znam sie na tłumikach , wiem że jest mi potrzebny tłumik kanister , ale jaki? Dwa lata temu ktoś w Radzyniu latał Veloxem, aż miło było posłuchać , silnik pracował cichutko , miękko i bardzo przyjemnie , na tyle zrobił na mnie wrażenie że zapytałem kogoś kto stał z boku mnie co to za wydech jest w tym modelu, i ten ktoś powiedział mi co to za wydech i czyj to model, ale zapomniałem co to było jeszcze tego samego dnia . Wiem też że Darek miał w swoim Mx-sie tłumik kanister i zrezygnował z niego bo coś tam z mocą było nie tak. Do modelu graty będę kupował zimą więc silnika jeszcze nie posiadam, jeśli był by jakiś tłumik który ma ciche i przyjemne brzmienie a jego wadą jest utrata części mocy to kupię silnik np RCGF 60ccm z zapasem mocy która zostanie utracona przez tłumik , coś tam sie wymyśli. Kłopotem jest wybranie tłumika który będzie cichy i przyjemny dla ucha, jak się nie ma pojęcia ani o tłumikach ani o producentach takich tłumików. Zasugeruje ktoś jakiś tłumik? a może gdzieś są jakieś testy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Tłumik JBM , śmigło Mejzlik i "chodzi" jak elektryk . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot92 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Hej. Powoli finiszuję z MXem. Kilka fotek jak to wygląda. Wyciągnięte do przodu ssanie. Wyłącznik zasilania zrobiłem na złączu XT60. Zasilanie zrobiłem za złączkach Wago. Do odbiornika lecą tylko sygnały. Nie wiem czy to dobry sposób, ale jakoś naszło mnie takie rozwiązanie. Trzeba jeszcze pomalować maskę silnika, ale nie chce mi się bawić z doborem kolorów, więc zrobię chyba po całości biało czarną szachownicę. Model bez paliwa waży 6,6kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 No, no. Ładnie. Się podoba. Przewody jednak bym polutował. No i sprubój po kilku lotach dociążyć do jakieś 7200. I przekaż wrażenia z jaką waga lepiej się lata. Jeszcze raz, gratulacje. Ładna robota. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 .....A tak mocowanie skrzydła. Pewne i szybkie.... IMG_20180513_165751.jpg IMG_20180513_170045.jpg Dotychczas wszystkie skrzydła mocowałem śrubkami. Krzysiu można by dla mniej "gramotnego" przybliżyć taki sposób mocowania. Jest to guma? linka wspinaczkowa? Jaka średnica, ile zwojów? Wiązanie na supeł... czy jakiś "mechanizm"??? Może jakieś namiary gdzie takowe rzeczy kupić ??? dziękuję i pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Takie rozwiązanie podpatrzyłem w modelach firmy Orion z Czech. Mam od nich Veloxa 2,6 m. I sprawdza się idealnie. To jest guma z haczykami do mocowania na małych bagażnikach. Zawijasz kilka razy aby było w miarę napięte i spinasz haczykami. Jak na zdjęciu, które załączyłeś. Polecam. Szybkie, wygodne i sprawne. Kilka lat używam ja i koledzy. I nigdy nie zawiodło. Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi