szynk Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam, Mam dylemat, czy zmieniać profil Wicherkowi RC czy nie? Niektórzy piszą, żeby zmieniać, niektórzy nie więc nie wiem.
Andrzej Klos Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam, Mam dylemat, czy zmieniać profil Wicherkowi RC czy nie? Niektórzy piszą, żeby zmieniać, niektórzy nie więc nie wiem. Sorry. mi juz sie nie chce pisac o profilu do Wicherka. Pisze to bez sarkazmu tylko ze wzgledu na mlody wiek modelarza . PS Nie wytrzymalem, zmien na poczciwy Clark Y; napewno bedzie lepiej. Jesli nie potafisz zmienic/wydrukowac to koledzy na forum napewno Ci pomoga.
Patryk Sokol Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Już się o tym rozpisywałem:http://pfmrc.eu/index.php/topic/70358-pierwszy-model-wicherek-25/page-8?do=findComment&comment=687481 W dużym skrócie - rób ClarkY, pamiętając o zmianie kąta zaklinowania (bo Clark Y nie może sobie na płasko leżeć). A jeśli szukasz modelu na pierwszy model RC to w ogóle nie rób Wicherka, lepiej zrób ToTo-0, RWD-5 by Skazoo czy innego Zefirka z depronu. Bądź nawet Deltę MJ, albo Zagi ze styropianu oklejonego taśmą. Jedyny powód żeby robić Wicherka to chęć posiadania oldschoolowego modelu. Obecnie to ciężki i trudny w budowie model.
marcinolesno Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Już się o tym rozpisywałem: http://pfmrc.eu/index.php/topic/70358-pierwszy-model-wicherek-25/page-8?do=findComment&comment=687481 W dużym skrócie - rób ClarkY, pamiętając o zmianie kąta zaklinowania (bo Clark Y nie może sobie na płasko leżeć). A jeśli szukasz modelu na pierwszy model RC to w ogóle nie rób Wicherka, lepiej zrób ToTo-0, RWD-5 by Skazoo czy innego Zefirka z depronu. Bądź nawet Deltę MJ, albo Zagi ze styropianu oklejonego taśmą. Jedyny powód żeby robić Wicherka to chęć posiadania oldschoolowego modelu. Obecnie to ciężki i trudny w budowie model. Oj nie powiedzialbym ze wicherek jest trudny w budowie... Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Patryk Sokol Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 jak na pierwszy model? Oczywiście, że jest. Wiadomo, że sporo prostszy niż budowa choćby Piperka z balsy, ale nie próbuj mi wmówić, że początkujący nie ma co tam popsuć, bo takich rzeczy jest od groma. Szczerze nie widzę opcji porównywania tego do czegokolwiek depronowego
rajaner Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zakładam że planujesz model z napędem spalinowym. Jak na pierwszy model czemu nie elektryk jest dużo łatwiejszy w obsłudze. Czemu nie spróbować coś innego niż tylko Wicherek, ToTo-0, albo RWD-5 by Skazoo . Zobacz ten temat model banalnie łatwy a koszt budowy to jakieś 40-50 zł. http://pfmrc.eu/index.php/topic/59079-m-33/ I przede wszystkim ciekawy bo mało spotykany.
marcinolesno Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 jak na pierwszy model? Oczywiście, że jest. Wiadomo, że sporo prostszy niż budowa choćby Piperka z balsy, ale nie próbuj mi wmówić, że początkujący nie ma co tam popsuć, bo takich rzeczy jest od groma. Szczerze nie widzę opcji porównywania tego do czegokolwiek depronowego Jak ktos ma 2 lewe rece to i depron spieprzy. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Patryk Sokol Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Jak ktos ma 2 lewe rece to i depron spieprzy. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka I czego to nam dowodzi na temat większej łatwości w wykonaniu Wicherka? Otóż ten argument nie dowodzi nam absolutnie niczego, dlatego że nie ustosunkowuje się do tego co napisałem na temat mniejszej łatwości wykonania Wicherka niż depronu. Idąc tą drogą - jak ktoś ma mniej zdolności wykonawczych, to z racji łatwiejszego wykonania depronu ma mniejsze szanse na popsucie go niż Wicherka. 1
Rekomendowane odpowiedzi