yarecki61 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Jako że wiosna się zbliża,do moich modeli Super Zoom Race,Yak 55 Crack,postanowiłem dorzucić jeszcze jeden.Jest to Extra 330 firmy RC Factory.Czekam właśnie na kuriera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 No i model dzisiaj dotarł.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 A dlaczego ta a nie w wymiarze 1,25 m rozpiętości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 A dlaczego ta a nie w wymiarze 1,25 m rozpiętości ? Rafał,no nie wiem,po prostu akurat ten model wpadł mi w oko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Nie, no spoko,tak tylko pytam . Myślałem że jak już masz Super Zoma w tym rozmiarze (1000) to coś nowego... Miałem Sbacha z RCF w rozmiarze 1,25 m i latał znakomicie . 1,25 m z pianki to już kawał modelu,upierdliwy w transporcie bo nie demontowalny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Nie, no spoko,tak tylko pytam . Myślałem że jak już masz Super Zoma w tym rozmiarze (1000) to coś nowego... Miałem Sbacha z RCF w rozmiarze 1,25 m i latał znakomicie . 1,25 m z pianki to już kawał modelu,upierdliwy w transporcie bo nie demontowalny . No tak,to fakt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Mam pytanie do kolegów,związane z doborem silnika do tego modelu.Proponowany jest 100, 200W.Który wybrać?????? https://www.ef3m.pl/pl/p/Silnik-rc-bezszczotkowy-EMAX-GT221013-KV1270/599 https://www.ef3m.pl/pl/p/Silnik-rc-bezszczotkowy-EMAX-BL221030-KV1300-800g-ciagu/596 Kompletuję pomału wyposażenie,z silnikiem się wstrzymuję.Co byście polecili.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Celuj w jakiś o mocy około 200W i i obrotach w granicach 1000 kV, tak, żeby można było założyć śmigło 10x4,7 sf. W metrowym Sbachu od RC Factory mam w tym momencie zamontowany ten silnik - https://www.ef3m.pl/pl/p/Silnik-rc-bezszczotkowy-EMAX-BL221525-KV950/597 , ale wydaje mi się, że on nie jest już produkowany i ciężko będzie go kupić. Ale przez pewien czas Sbach latał na tym silniku: https://abc-rc.pl/silnik-abc-power-a2212-1000kv-195w i też było fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Ja w metrowym yaku mam Emax gt 2210/11 i do tego śmigło 10x4.7sf, przy pakiecie 800mah mam timer ustawiony na 5 minut lotu. Nie wiem jak z wagą wyjdziesz, ale do 500g taki napęd pozwoli na niezłe fikołki, zawisy i sprawne wyjście z zawisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Ja w metrowym yaku mam Emax gt 2210/11 i do tego śmigło 10x4.7sf, przy pakiecie 800mah mam timer ustawiony na 5 minut lotu. Nie wiem jak z wagą wyjdziesz, ale do 500g taki napęd pozwoli na niezłe fikołki, zawisy i sprawne wyjście z zawisu. Chodzi Ci o ten silnik https://abc-rc.pl/silnik-Emax-GT2210-11 ? I na 3s takie śmigło założyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Tak, na 10" śmigle, 3s, regiel 30A. Silnik jest trochę ciepły po 5 minutach lotu, ale można go dotknąć, więc tak zostawiłem. Ewentualnie jeszcze wcześniej na 9 cali śmigle latałem, ale nie było takiego fanu jak na 10". Taki setup mam od chyba ponad roku i jeszcze wszystko działa . Ewentualnie jak śmigła 10x4.7sf się skończą to 10x6 zakładam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Wyposażenie zamówione... silnik...Emax BL2210/30 1300KV serwa...TP MG-90S regulator...ZTW Beatles 20A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Część wyposażenia dotarła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Jak budowa? Jestem ciekaw Twojej opinii,bo chyba też na tą extrę się skuszę. Napęd z metrowego yaka przełożę, tylko nie bardzo mogę się na serwa zdecydować. Chyba wezmę corona 919mg, chciałbym jakieś w miarę szybkie, bo w yaku mam tower pro i czasami prędkości brakuje. Jak model sie zachowuje przy dużych prędkościach? Może śmieszne pytanie, ale w yaku telepią się skrzydła przy szybszym przelocie i nawet przy zejściu z pętli, Extra miałaby zastąpić yaka i nie chciałbym takiego efektu (furgotania) w tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Piotrek.....przyznam szczerze że montaż modelu nic nie poszedł do przodu.Złożyło się na to wiele spraw więcej ważnych,i mniej ważnych.Teraz powstrzymuje mnie ten upał który leje się z nieba.No ale ostatnio coś czuję że mam ogromny apetyt aby szybko ten model poskładać do ,,kupy".... . Na dniach ruszam z montażem,nie zwracając na to że jest gorąco.Chciałbym już widzieć model w powietrzu. . Myślę że Extra będzie tak fajnie latała jak ten mój Super Zoom.Jest to model o tych samych wymiarach,i lata pięknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 W jakim celu montowana jest ten poziomy statecznik nad kabiną. Jakaś dodatkowa stabilizacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Często stosowane w F3A - jak tutaj http://pfmrc.eu/index.php/topic/73975-vivat-3/?do=findComment&comment=706229 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 O.k. ale w jakim celu się to stosuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Jeżeli pozwolisz Jarku, zapytam w Twoim temacie o serwa do tego modelu. Waham się pomiędzy: https://hobbyking.com/en_us/corona-919mg-digital-metal-gear-servo-1-7kg-0-06sec-12g.html a https://hobbyking.com/en_us/turnigytm-tgy-9018mg-mg-servo-2-5kg-0-10sec-13g.html , Chyba że ktoś może zaproponować coś innego w zbliżonej cenie. Zależy mi żeby były szybkie, ale także żeby uciągnęły stery w większej prędkości. Obecnie w metrowym Yaku mam zamontowane TP SG90, i przy większych prędkościach lotki nie wyrabiają, tylko nie wiem czy jest to kwestia siły serwa, czy po prostu epp się odkształca przez co sumaryczne wychylenie się zmniejsza. Wygląda to tak że pikując w dół z wychylonymi lotkami model prawie przestaje się obracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Pracę przy modelu w końcu ruszyły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi