a74BACK Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 hq2.0/9 bardzo fajny profil na zbocze, kiedyś bardzo popularny. Do termiki ? Też dało się latać, jednak na 100% nie jestem przekonany co do twojego wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 dzięki za info; kupiłem ten model, gdy skrzydła były już wykonane 60%, pomyślałem ładny profil wklęsło-wypukły. Na wiosnę sprawdzę, ale już myślę o innym profilu w nowym skrzydle do tego kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 No i zrobiony, prawie. Rozpiętość 2,8 m, powierzchnia skrzydła i statecznika poziomego 67 dm2, waga 1715 g, dojdzie farba na kadłubie, trochę folii czerwonej, mocowanie kabinki, będzie 1770 g. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 7 sierpnia był pierwszy lot. Załączam filmik ze startu. Musiałem doważyć przód o 40 g, szybowiec lata wolno i majestatycznie. Silnik daje spokojnie radę. Startowałem z połową gazu. Wyciągałem go na 120 m. Nadajnik Radiomaster TX16S, odbiornik FrSky "szybowcowy",G-RX6, w telemetrii pokazuje mi wysokość i wznoszenie/opadanie - super zabawa. Daleko ode mnie wylądował, bo leciał i leciał przy ziemi. lot.mp4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Co taki krótki ten film - na szybowiec w locie mogę patrzeć jak na ładną kobietę ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, RobRoy napisał: Co taki krótki ten film - na szybowiec w locie mogę patrzeć jak na ładną kobietę ... ? To pierwsze jest znacznie tańsze, to drugie droższe i znacznie bardziej skomplikowane .... Ps : a czy na kobietę też w locie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 22 minuty temu, young napisał: To pierwsze jest znacznie tańsze, to drugie droższe i znacznie bardziej skomplikowane .... Ps : a czy na kobietę też w locie ?? Jak to teściowa czemu nie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Moje pierwsze skojarzenie w locie - teściowa ... dlaczego , przecież nie mam takiej strasznej. Pomóc nie pomoże ale i nie szkodzi ... ? . To i tak mam luxio w porównaniu z innymi . Miałem napisać - ładną dziewczynę - ale to by się mogło jeszcze gorzej skojarzyć . Co do skomplikowania - można dyskutować. Próbowałeś kiedyś oblatać nielota ???? ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 RobRoy, żona miała sfilmować tylko start i tak zrobiła. Z komórki trudno sfilmować lot szybowca, łatwiej nagrać ładną kobietę. Model jest biały, tylko kabinka jasnoniebieska. Coś by trzeba przykleić pod spodem, bo mimo sporych wymiarów Return na tle białych chmur jest słabo widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi