mazur Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Witam. Czy ktoś już używał tej folii? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=Covering+Film&idCategory=245&ParentCat=58 Proszę o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Na modelu przetestowałem Yellow Cub Nie było już pogody i nie wiem czy np. na słońcu nie sflaczeje. Klei i naciąga się dobrze mam jeszcze trzy inne kolory i właśnie na nich kolor jest jakby trochę taki mdły? Ogólnie jestem zadowolony szczególnie po wtopie z folia kupioną na Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiekpl Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Witam Ja takze zastanawiam sie nad zakupem tej foli. Cena jest atrakcyjna dlatego tez ciekaw jestem waszych opini na jej temat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 A jest gdzieś jakaś instrukcja jak się okleja , co do tego potrzebne itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 A jest gdzieś jakaś instrukcja jak się okleja , co do tego potrzebne itp? U wujka googla. http://groups.google.com/group/pl.rec.modelarstwo/browse_thread/thread/76e937cde76a159d/2599b5a7f80dfee0?lnk=st&q=oklejanie+folia+adam#2599b5a7f80dfee0 and Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Mam skan instrukcji pl. oklejania Oracoverem ale jak wrzucę to jako obrazek to chyba nie da się tego przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 no niestety , nie da sie odczytac. A może na fotosik w lepszej rozdzielczości i link tutaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Tak chyba zrobiłem trzeba klikać w obrazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 po kliknięciu jest tylko strona głowna fotosika edit ... teraz dopiero linki są poprawne. Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Wystarczy kupić folię i na opakowaniu jest instrukcja ,co prawda" po ichniemu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Tu macie piękne tutoriale dotyczące oklejania folią, W jednej z wypowiedzi alexa są linki do filmów instruktażowych: http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=3557&postdays=0&postorder=asc&highlight=oklejanie+foli+261&start=9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 koledzy a takie skromne pytanko, może dwa. czy do oklejania można użyć zwykłego żelazka? i czy oklejam już po zamontowania serw? chyba tak? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Możesz użyć zwykłego żelazka. Nie wiem jaki masz model ale nie bardzo widzą oklejanie z zamontowanymi serwami,chodzi mi o dostęp do serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 model extrim v2 3d właśnie skończyłem budowę i zamierzam się do zabebeszenia go i oklejenia no i nie wiem czy najpierw zmontować serwa czy dopiero po oklejeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 To odpowiem zawczasu ... Oklejaj przed założeniem jakiegokolwiek wyposażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ok. lepiej jak okleję zwykłym czy spec. żelazkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Specjalne ma to do siebie, że ma na stabilizację temperatury no i jest dużo lżejsze. Kiedyś jak oklejałem skrzydła do Ultimata pokryte balsa, gdzie trzeba prasować powoli od środka na zewnątrz to myślałem, że zwątpię - kiedy musiałem kilka godzin machać w powietrzu normalnym żelazkiem. Specjalne żelazko jest 3 razy lżejsze od normalnego i dużo prościej się nim pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Oczywiście lepiej, a przede wszystkim wygodniej, okleja się żelazkiem modelarskim. Po co manewrować takim ciężkim "klocem"? Poza tym żelazko modelarskie ma cienki czubek i można dojść w miejsca, gdzie zwykłym się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 koledzy a nie pożyczyłby mi ktoś żelazka mod.? wiem, że może to nietypowa prośba ale nie mogę sobie kurka pozwolić na zakup... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Powtórzę jeszcze raz. Można zwykłym żelazkiem. Ja tak robię po dzień dzisiejszy. Można na żelazko naciągnąć skarpetkę, żeby nie rysować balsy krawędziami żelazka i nic ponad to nie jest potrzebne do szczęśliwego i udanego oklejania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.