Jump to content

Oklejanie folią

mazur

Recommended Posts

Posted

Na modelu przetestowałem Yellow Cub

540ca6db81fa0b20.jpg

Nie było już pogody i nie wiem czy np. na słońcu nie sflaczeje.

Klei i naciąga się dobrze mam jeszcze trzy inne kolory i właśnie na nich kolor jest jakby trochę taki mdły?

Ogólnie jestem zadowolony szczególnie po wtopie z folia kupioną na Allegro :D

Posted

Mam skan instrukcji pl. oklejania Oracoverem ale jak wrzucę to jako obrazek to chyba nie da się tego przeczytać.

34050bdbc24819ccm.jpg

4df0a434fffb4e95m.jpg

Posted

Możesz użyć zwykłego żelazka.

Nie wiem jaki masz model ale nie bardzo widzą oklejanie z zamontowanymi serwami,chodzi mi o dostęp do serw.

Posted

model extrim v2 3d właśnie skończyłem budowę i zamierzam się do zabebeszenia go i oklejenia no i nie wiem czy najpierw zmontować serwa czy dopiero po oklejeniu?

Posted

Specjalne ma to do siebie, że ma na stabilizację temperatury no i jest dużo lżejsze. Kiedyś jak oklejałem skrzydła do Ultimata pokryte balsa, gdzie trzeba prasować powoli od środka na zewnątrz to myślałem, że zwątpię - kiedy musiałem kilka godzin machać w powietrzu normalnym żelazkiem. Specjalne żelazko jest 3 razy lżejsze od normalnego i dużo prościej się nim pracuje.

Posted

Oczywiście lepiej, a przede wszystkim wygodniej, okleja się żelazkiem modelarskim. Po co manewrować takim ciężkim "klocem"? Poza tym żelazko modelarskie ma cienki czubek i można dojść w miejsca, gdzie zwykłym się nie da.

Posted

Powtórzę jeszcze raz. Można zwykłym żelazkiem.

Ja tak robię po dzień dzisiejszy. Można na żelazko naciągnąć skarpetkę, żeby nie rysować balsy krawędziami żelazka i nic ponad to nie jest potrzebne do szczęśliwego i udanego oklejania.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.