Maciej Ritmann Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ok to super. czekam aż przyjdzie folia i zabieram się za oklejanie. a kolego powiedz mi jeszcze proszę jak oznaczenia na zelazku oznaczają temperatury? jedna dwie i trzy kropki? bo nie mam instrukcji od żelazka, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Przeczytaj w tej instrukcji na pierwszej stronie jak rozpoznaje się temperaturę żelazka po zachowaniu folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 czytałem od nowa temat i naszło mnie pytanie mianowicie czasu oklejania. jak okleję skrzydło i cały kadłub przed zamontowanie wyposażenia bardziej chodzi mi o skrzydło to jak ja kurka przeciągnę kabel od serwa? w sensie przetnę folie tam gdzie ma być serwo i drucikiem do kadłuba kabelek? proszę o podpowiedź doświadczonej gawiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 A kurka myślenia nie nauczyli :?: :!: :devil: Skrzydło 'uzbrajasz" zanim okleisz folią, lub tak sobie przygotowujesz by po oklejeniu nie było problemu z włożeniem serwa i przeciągnięciem przewodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 ...najpierw cały samolot składasz, wyposażasz, regulujesz, później to wszystko rozbierasz i oklejasz. Kable do lotek itp. albo wklejasz rurki (nawet zwinięte i sklejone z papieru - to będzie prowadzenie, albo kawałek mocnego szpagatu/nitki - wkręt w łoże serwa, do tego wiążesz szpagat, a drugi koniec mocujesz w miejscu, które będzie zawsze dostępne; po oklejeniu wiążesz kabelek serwa i przeciągasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 ok to ja powiem dokładnie jak u mnie wygląda: łoże serwa jest na skrzydłach, tzn. na każdym skrzydle jedno łoże. i chyba zrobię tak: wciągnę szpagat zamocuję, okleję folią, a potem znajdę miejsce łoża, wytnę otwór, zamontuję serwo i przeciągnę kabelek. pytanie: błędem moim było chyba zamontowanie zawiasów w skrzydle na tym etapie? na całe szczęście trzymają się siłą kropelki ze szpilki CA. dzisiaj powinna przyjść folia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 ...jeśli to możliwe, to i zawiasy wklejasz po oklejeniu folią i kołkujesz np szpilką - wygląda jak nit. Oczywiście przed oklejeniem wszystkie zawiasy muszą dobrze współdziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 hmm o szpilce nie pomyślałem, pewnie zastosowanie to takie co by ich nie wyrwało? a powiedz mi kolego wolno zwisające lotki itp muszą równo zwisać? tzn czy na zawiasach lotki powinny być na tym samym poziomie? chyba po podłaczeniu do serwa mozna je równo wyregulować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 karlem, szanowny kolego czy mógłbyś mi pomóc? potrzebuję porady co do elektroniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 ...??? Jak równo zwisają (swobodnie) to swiadczy o jednakowych wychyleniach (głównie). Wszystkie stery muszą się lekko poruszać, tzn. zawiasy muszą być wklejone osiowo. Długość popychaczy, wychylenia sterów itp. reguluj przed oklejeniem, bo wtedy można wprowadzać poprawki bez problemów, a na oklejonym już problemy mogą być. Drobne korekty wychyleń po oblocie i trymowaniu, ale już tylko o 1/2 czy 1 obrót snapa, na gwincie. W elektronice to się czuję jak małpa we fraku, ale sporo tu jest oblatanych w temacie i na pewno pomogą, więc pisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 hmm. no dobra. a jeśli chodzi o samo oklejanie. to rozumiem, że skrzydło mam oklejać wyjęte z kokpitu? chyba tak prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 hmm. no dobra. a jeśli chodzi o samo oklejanie. to rozumiem, że skrzydło mam oklejać wyjęte z kokpitu? chyba tak prawda? Na forum są tematy o budowie Extrima może obejrzyj chociaż fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 We wspólnych projektach trenerek będzie też oklejany. Czyli jest to technologia dla początkujących... :wink: Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.