Tomek Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Pięęęęękny jest, tylko trzeba się przyjrzeć...bo z modelami/samolotami jest jak z kobietami :wink: Po piątym piwie stwierdzam, że się myliłem , model jest piękny :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Tomek: po piątym piwie to modelu nie trzeba, bo sam odlatujesz :lol2: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Alkoholicy B-) :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 A tam. Przyznaj się ile Ty wypiłeś jak zamawiałeś ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Rafał: niw ważne ile wypił, ważne, że można się potem położyć w kartonie po Pilatusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 HAha. dobre. Jak rodzinka model zauwazy, to karton posluzy za trumne :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 hehehehehehehe ... ale złożą w niej pilatusa zamiast Ciebie ... On i tak już wygląda ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 bo z modelami/samolotami jest jak z kobietami :wink: mój nauczyciel też kiedyś powiadał: "panowie na świecie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko mało wódki..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Fajny nauczyciel a model...pokraczny ale piekny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 tak zajęcia z nim to była frajda (kabaret) ale wiadomo wszystko co dobre kiedyś się kończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Żeby nie było, że się kurzy (choć się kurzy ) to powoli zbieram do niego wyposażenie. W pierwszym poście zrobiłem literówkę - serwa mają byc 475 HB nie MG Zdjęcie przedstawia prawie całe wyposażenie RC modelu. Brakuje jednego serwa HS 475 HB do wyczepu holu oraz managera zasilania Accusw3. Również odbiornik może zostanie zamieniony na HFS 08 RO. Najprawdopodobniej zrezygnuję z wyłaczników na rzecz goldów - w kadłubie jest sporo miejsca na swobodne połaczenie ich, a przy benzynie jakoś tak nie ufałbym wyłącznikom. Choć masa ludzi na nich lata i nie narzeka Pozostaje kwestia zasilania serw - puścić wszystkie 8 przez odbiornik tylko albo zastosować jakieś dublowanie kabli. Myślałem, żeby serwa wysokości i kierunku, gazu i wyczepu podłaczyć tylko do odbiornika, natomiast do przedłużaczy łączących odbiornik z serwami skrzydeł dolutować osobne kable zasilające bezpośrednio podłączone do Accuswitch. Wtedy odciążyłbym odbiornik no i miałbym lepszy rozpływ prądów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Myślałem, żeby serwa wysokości i kierunku, gazu i wyczepu podłaczyć tylko do odbiornika, natomiast do przedłużaczy łączących odbiornik z serwami skrzydeł dolutować osobne kable zasilające bezpośrednio podłączone do Accuswitch. Wtedy odciążyłbym odbiornik no i miałbym lepszy rozpływ prądów. Nie ma większego sensu robienie czegoś takiego. Ten R700 to pojedyncza przemiana (chyba że się mylę) Bardziej jednak ufałbym temu hitecowi, sam na nim latam a także inni stosowali te odbiorniki (przykłady na forum) i to w dużych akrobatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 W takim razie R700 pójdzie do 4.2m szybowca ASW a Hitec przeniesiony zostanie do holownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Sam używam 5 Graupnerów z pojedynczą przemianą i jednego Hicka. Niestety Hicek lata w "zabawkach" bo bardziej ufam Graupnerowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Za Hiteca jestem pewny -nigdy mnie nie zawiódł. Mam też R16 Scan i też nigdy nie było problemów. Podejrzewam, że przy R700 też nie będzie. Muszę zdecydować gdzie potrzebuję 7 a gdzie 8 kanałów. Faktem jest, że Pilatus będzie musiał być przystosowany do 6 kanałów a więc lotki i klapy na Y, wyczep, gaz, wysokosc i kierunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Niestety Hicek lata w "zabawkach" bo bardziej ufam Graupnerowi Zasadniczo też ufam bardziej Graupnerowi niż hitecowi ale ten konkretny model odbiornika jest zwyczajnie sprawdzony i dlatego wybrał bym go zamiast tego R700. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 klaps6, wszedlem na Twoja galerie Picasa - mozesz mi powiedziec co to za benzynowa 50tka? Ile kosztowal wraz z tym tlumikiem bo wlasnie do Pilatusa taki mi sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Ile kosztowal wraz z tym tlumikiem bo wlasnie do Pilatusa taki mi sie przyda. To SV-50 ccm, kupiony w chinach, konkretnie w UH. Jest wątek o nim w silniki spalinowe -> benzynowe. Moim zdaniem ten silnik wypada mizernie na tle DL, jeśli masz teraz kupować benzynkę 50ccm to wybierz Dl50. Co do ceny to wyszedł pod 700zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Niezły masz ten zestaw Marcin, a ile tak około kosztowały cie te wszystkie serwa? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Marcin piękny model, jestem od nastolatka w nim zakochany. Taki chudy i długi, zupełnie jak ja :rotfl: Czuję się zaproszony na oblot Czekam na maila z terminem pierwszego oblotu. A ja bym odżałował na menadżera zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.