Bartosz Mesjasz Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Mam takie pytanie czy MX-12 a JR X2610 oraz MX-16 a JR X2720. czy to to samo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Nie MX 12 nie posiada funckji podlączenia na 2 serwa steru wysokosci pod 2 kanały JR oczywiscie ma .Jest jeszcze kilka innych opcji dokładnie to musisz poszperac w instrukcjach PDF . Z MX16 pewnie bedzie to samo JR minimalnie bogatszy w funkcjie , ale lepiej poszperaj w interneci dla pewnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Radek mx 12 posiada funkcje podłączenia steru wys na dwa serwa wiem bo mam np. w modelu U_CAN_DO jedna wada to taka ze tylko w mix 4 trymer działa na dwa serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrixD Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 http://www.allegro.pl/item521634613_aparatura_graupner_mx_12_swietny_stan_bcm.html Tu możecie znaleść Graupnera MX-12 od 1zl od konca aukcji pozostaly 4 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Czy właściciel tej aparatury może mi powiedzieć jak to jest z tymi Modami? Softwerowo się to zmienia, ale jak to jest fizycznie, przecież drążek gazu nie wraca do swojego domyślnego położenia...? Czy potrzeba przerobić? A jeśli tak, to po której domyślnie stronie jest drążek gazu? Zależy mi na Mode 2, ale nie wiem jak jest fizycznie to ułożone w Graupnerze MX-12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 wystarczy rozkręcić aparaturę i zdjąć sprężyny powrotne a założyć :grzechotkę" która jest w komplecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 wystarczy rozkręcić aparaturę i zdjąć sprężyny powrotne a założyć :grzechotkę" która jest w komplecie Tak, ja wiem, że wystarczy, ale kto normalny rozbiera nową aparaturę i traci gwarancję? Proszę o informacje, jak jest domyślnie w tej aparaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Tak, ja wiem, że wystarczy, ale kto normalny rozbiera nową aparaturę i traci gwarancję?Proszę o informacje, jak jest domyślnie w tej aparaturze. jeśli normalny człowiek to rozbierze to nic nie zepsuje i nie ma problemów z gwarancją a całkiem normalny kupi nadajnik właściwy a jak się boi to poprosi by sklep mu przełożył praktycznie w każdym nadajniku można każdego moda ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgoda Utopia, ja wiem jaki Mode mam kupić (pisałem, ze Mode 2), ale nie wiem jaki jest w Graupnerze, bo jest ustawiane od 1-4. Więc mam rozumiem, że domyslnie po zakupie, gdzie będzie drążek gazu? Bo jeśli po lewej to nie będę musiał przerabiać i o to mi tylko chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Jak kupujesz to zglaszasz, czy chcesz Mode 1 czy 2 - i wtedy przesla Ci z dragiem po tej stronie po ktorej zamowisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Dzięki Mammuth. Jeden komentarz i od razu konkret. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 jw- masz tam gdzie zamówisz i nic nie trzeba już więcej zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Kupując graupnera dostajesz aparaturę bez żadnego moda. Po otrzymaniu rozkręcasz ją i sam sobie decydujesz co i jak. Gwarancji nie utracisz. Zresztą jeśli otwieranie było by zakazane to po co w instrukcji pisze o zmianie moda i o dostosowaniu sprężynek od drążków pod siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Dzięki za informacje. Po prostu dla mnie to nowość, a z otwieraniem sprzętu na gwarancji mam obiekcje, ale już się wyjaśniło w sklepie i sam muszę to zrobić i gwarancji nie tracę Hobbistycznie kiedyś zajmowałem się elektroniką, więc nie powinno być problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Tam z elektronika do czynienia mieć nie będziesz, bardziej z mechaniką Jedynie co musisz przed tym zrobić to zaglądnąć do instrukcji i poczytać!!! Bo większość problemów bierze się stąd ze problemy rozwiązuje się na żywioł, bez przeczytania instrukcji i zastosowania się do jej zaleceń. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A czy jest jakaś różnica, jeśli w przyszłości będę miał np. silnik żarowy? Słyszałem, że są jakieś zakłócenia? Czy dotyczy to odbiorników zrobionych w jakiejś konkretnej technologii odbierania, FM, 2.4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Na pewno nie od żarowego :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Kupując graupnera dostajesz aparaturę bez żadnego moda. Po otrzymaniu rozkręcasz ją i sam sobie decydujesz co i jak. :shock: A to przepraszam za wprowadzenie w blad - myslalem, ze maja tak jak wszyscy inni - z ciekawosci - czy jest jeszcze jakas inna firma, ktora tak robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Multiplex jeszcze. Z tym, że Cocpita SX nie trzeba nawet rozkręcać, nie wiem jak z Royal Evo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_cbr Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zmiana mode w Graupner MX 12/16. http://www.youtube.com/watch?v=J9xTbrrSVyI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.