Andrzej47 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Czy ten jeden lot to już ostateczny oblot RWDziaka? Czy też były później jakieś inne loty? Modelu w sklepie ciągle nie ma.
robintom Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Pewnie jeszcze trwa biurokracja z załatwianiem certyfikatu europejskiego a może i amerykańskiego dopuszczającego ten samolot do lotu. :wink:
f-150 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A mnie się wydaje że cena tego zestawu będzie taka iż Artexowi nie opłaci się ciąć 2 zestawów bo tylu będzie chętnych po opublikowaniu ceny (vide Łoś Tomka)
robintom Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Czyżby patriotyzm do własnych konstrukcji miał się rozbić o cenę?
Tomek Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2009 No wypraszam sobie, nie 2 a 5-ciu. :wink: I to tylko licząc forum. Czyżby patriotyzm do własnych konstrukcji miał się rozbić o cenę? Nie pierwszy to raz i nie ostatni, i nie tylko modelarstwo mam na myśli. :mrgreen: W każdym razie jaki bezie szpan na lotnisku, jak się pokaże z modelem którego wiadomo że nie ma nikt inny . :wink:
robintom Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 W każdym razie jaki bezie szpan na lotnisku, jak się pokaże z modelem którego wiadomo że nie ma nikt inny . Tu się zgadzam w 100%. Odczucia w tej materji są - bezcenne. ;D
WZ Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Też będzie ''szpan'' :rotfl: jak się go rozwali za pierwszym podejściem
utopia Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A mnie się wydaje że cena tego zestawu będzie taka iż Artexowi nie opłaci się ciąć 2 zestawów bo tylu będzie chętnych po opublikowaniu ceny (vide Łoś Tomka) cena to sprawa bardzo względna -znam takich co 100zł za balsiaka z laseru z kompletem listewek nazwą zdzierstwem ( proszę się nie doszukiwać prywatnych wycieczek tych osób nie ma na forum ) ja nie strugałbym łosia ręcznie nawet gdyby kosztował ........ ha! myśleliście że podam cenę? - nie podam ... są sprawy niewymierne takie jak czas wolny , życie rodzinne , spotkania z przyjaciółmi...... dlaczego poświęcać coś na rzecz innych zajęć skoro można sobie ułatwiać życie zrobiłem sobie EDGA z depronu ...model za kilka złotych no może kilkanaście .... rozbiłem ich chyba z 4 ale mam frajdę jak dziecko . to nie wydane pieniądze dają radość. choć miło jak możemy je wydać.. czasem płacimy komuś za to że on zaoszczędzi nam czasu szpan - nie szpan ... można by postawić zakład że wielu obserwatorów nie będzie miało pojęcia ile taki czy inny model kosztuje . znam takich co szpanowali używanym matizem i takich co nową S-klasą wozili cement na budowę . To tylko kwestia podejścia . w końcu model samochód czy cokolwiek inne to tylko przedmioty
mammuth Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 To ewidentnie Szczery pisal A ja.... coz - zgadzam sie calkowicie...
robintom Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Mam tylko skromną nadzieję, że ta zwłoka nie jest podyktowana tym, że pogoda dopisała, model oblatany i czekamy na następne targi w Norymberdze.
Tomek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Rabiton niestety życie jest gorzkie i możesz mieć racje . Wyszły 4 (+1) RWD9 i to na razie koniec . Brak balsy . Cena 1190zł.
f-150 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 To napiszę tylko że pomyliłem się o 10zł w prognozach cenowych.
robintom Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jak będzie oficjalnie w sprzedaży w pudełku z instrukcją to kto wie? A tak to nawet nie ma czym się pochwalić na sam start. A nie każdy jest w stanie zrozumieć wydatek f250 + koszt przesyłk na kupkę sklejki, balsy i listewek w woreczku śniadaniowym.
mammuth Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 To napiszę tylko że pomyliłem się o 10zł w prognozach cenowych. No coz - mam nadzieje, ze w przyszlosci sie bardziej postarasz
f-150 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na pewno .Oglądając pierwsze zdjęcia zestawu było wiadomo ,patrząc po ilości użytego materiału i włożonej pracy w opracowanie że cena będzie oscylować w tych granicach.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Model wart swej ceny i zapewne częśc wybierze zakup tego zestawu inni zrobią wszystko od zera. Co do tego modelu interesuje mnie jego masa w stanie bez aparatury i silnika , oraz gotowego do lotu. Może ktoś mi poda te parametry. Jak użycie mechaniki tj klapy sloty itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.