Gość Kamyczek_RC Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Warto przewidzieć napędy slotów i klap osobnymi serwami np slot 3 mikro-serwa klapa osobne serwo to stado rurek i popychaczy zaważy więcej niż 3 mikro-serwa z kablami. A taka modyfikacja uprosci napędy i zrobi je bardziej uniwersalnymi Da mozliwość wyboru kto chce 3 mikro-serwa to 3 mikro-serwa kto woli stado rurek i popychaczy bedzie miał też wyjście . Taka konstrkcja pracuje i napę na rurach podpartych na tylu żeberkach może być kłopotliwy w działaniu podczas lotu ... Ps. Zmieniłem (mikraki) na mikro-serwa dla kolegi którego rażą apki i i inne pojęcia przerobione przez modelarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Eee tam, klocki są trudniejsze, bo można ułożyć więcej kombinacji. :rotfl: Tutaj też mozesz różne kombinacje złożyć ... I klocki latają ale chyba gorzej od tego stosu złożonego w innej kolejnosci niz w instrukcji... Szkoda tylko że cena bedzie chyba dosyć wysoka, drogie materiały same w sobie a do tego ilość wytłoczek i włożonej pracy ... Ale zgadzam sie klocki na tydzień roboty jak znalazł ... Widze przygotowuja naprawde solidny zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 podobuje mi się ...naprawde smakowy kto wie może cena będzie zaskoczeniem? święte słowa mowiono w telewizorni żeśmy świat wyprzedzili ... na przykład nasza kiełbasa wyprzedziła ....... :wink: jeszcze kilka zestawów modeli w kraju powstanie i nie będzie po co zagramanicę patrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Nie sądzę aby Artexie wyceniali nie dokończony model. Składania na tydzień to chyba tylko z 2 chińczykami u pasa. :mrgreen: Co do rurek to raczej skrzydło aż tak pracować nie będzie , przecież w połowie płata są zestrzały, ale kto ma w radiu więcej kanałów niż 6 może obie serwa pozakładać - nie widzę problemu. W każdym razie będzie przy czym dłubać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Model fajny ale jak dla mnie za dużo drewna ot.mielismy już apki teraz doszły mikraki :shock: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Mówie że tydzien pracy z modelem a nie że w tydzien go szary człowiek zbuduje Tj. jakies 168 godzin o ile kalkulator sie nie myli Myśle że wystrczy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Mały update prac nad RWD. Zostało dopracować szczegóły i model niemal gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Prześliczny :shock: , przez 10 min. zbierałem szczękę z podłogi jak zobaczyłem te zdjęcia. Jak chłopaki z artexu uporali się z napędem slotów :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 ooooo :shock: Piekne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 A ja nie moge sie doczekac kiedy bedzie dostepny i czy zdazy Mikolaj zapakowac go do worka?Bo mi go obiecal-to jak bedzie????Panie Tomek pomoz!! Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Sloty są poruszane mechanicznie . Fajnie , że za kilka dni pracy można mieć makietkę na którą trzeba by poświęcić pół roku , albo więcej. Jacek. Chyba Mikołaj się dziś do Ciebie uśmiechnie, i zdąży na czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Tomek, napewno wszystko wie tylko umiejetnie dawkuje nam emocje 8) człowiek patrzy i zaczyna się czuć jak małe dziecko .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 ...jest na czym oko zaczepić , przyjemnie popatrzeć. Modelarska robota (poza plastikiem) w/g najlepszej tradycji :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Motyla noga, normalnie się rozmarzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Czy mam zeza , że na tej pięknej plastikowej atrapie silnika gwiazdowego z napisem R W D wyjście osi silnika nie jest w środku ? :shock: Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Mam cichą nadzieję ,że artex nie poprzestanie na tej redukcji i zrobią nam wszystkie makiety polskich samolotów w jednakowej skali. Plastikowa makieta silnika jest okropna może tak pociąć laserem krążki z balsy 0.6 i zrobić te cylinderki z sercem już pominę resztę ale cilinderki sa jak tandetna chińszczyzna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Czy mam zeza , że na tej pięknej plastikowej atrapie silnika gwiazdowego z napisem R W D wyjście osi silnika nie jest w środku ? :shock: Darek o to ja tez mam taki vision defect Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Wszystko jest ok panowie bo w tym samolocie silnik miał przekładnię na wale ,co za tym idzie oś śmigła nie była w osi gwiazdy tylko powyżej . Proponuję zerknąc okiem na plany samolotu lub jego zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Mam cichą nadzieję ,że artex nie poprzestanie na tej redukcji i zrobią nam wszystkie makiety polskich samolotów w jednakowej skali. Plastikowa makieta silnika jest okropna może tak pociąć laserem krążki z balsy 0.6 i zrobić te cylinderki z sercem już pominę resztę ale cilinderki sa jak tandetna chińszczyzna ... tu się akurat czepiasz, można nabyć drogą kupna atrapy niemal każdego silnika gwiazdowego w popularnych skalach, a dla normalnego latania taka atrapa jak zrobili jest ok, zwłaszcza jak się dorobi popychacze zaworów kable świec itp to wygląda całkiem nieźle. Zresztą to jest półmakieta, ma ładnie latać a nie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Skoro miał reduktor... faktycznie oś nie jest w środku.. Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.