minestyle11231 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Witam tak się składa że wpadł mi w ręce wyżej wymieniony model po podłączeniu do niego baterii nie mogę niczym sterować myślałem że coś się rozkodowało. Więc sparowałem nadajnik z odbiornikiem jeszcze raz ale to nie pomogło. Zauważyłem że przełącznik on/off nie odłącza zasilania od nadajnika ale to pewnie nie jest problemem więc co go powoduje jakieś pomysły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebka34 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Przełącznik on off w nadajniku czy w autku podłącz prąd pod bat w odbiorniku i serwo byle jakie sprawne serwo zobacz czy działa/ Najlepiej jak byś jeszcze nam powiedział co za nadajnik jaki odbiornik? co byśmy nie wróżyli z fusów. możliwe ze regulator upalony , można by sprawdzić jakie napięcie dochodzi do odbiornika z rygla auta itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minestyle11231 Posted May 22, 2018 Author Share Posted May 22, 2018 Przełącznik on off w nadajniku czy w autku podłącz prąd pod bat w odbiorniku i serwo byle jakie sprawne serwo zobacz czy działa/ Najlepiej jak byś jeszcze nam powiedział co za nadajnik jaki odbiornik? co byśmy nie wróżyli z fusów. możliwe ze regulator upalony , można by sprawdzić jakie napięcie dochodzi do odbiornika z rygla auta itp. Jest to przełącznik w aucie ten na nadajniku działa normalnie co do tego to zaraz podłącze mam do niego zapasowe serwaNadajnik to hpi tf-20E A odbiornik to hpi rf-30 A tak na marginesie model stał nieużywany pół roku Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Podłączyłem zapasowe serwo od gaźnika i działa tylko przy 1 ruchu zacina się w jednej pozycji i już dalej nie da się nic zrobić. Blokuje się maksymalnie na prawo i dalej nic Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebka34 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Uszkodzone serwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts