Miluś Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam wszystkich. Aktualnie przebywam za granicą i mam wolne wieczory dlatego chciałbym zbudować piękną makietę samolotu.jako że nie mam możliwości budować od podstaw to chcę zakupić gotowy "kit". Podoba mi się zewnętrznie ten: https://rc-team.pl/samoloty-rc/31832-top-flite-samolot-top-flite-p-51d-mustang-60-gold-edition-kit-topa0110.html# Ale też ten: https://rc-team.pl/samoloty-rc/30328-top-flite-samolot-top-flite-spitfire-mk-ix-gold-edition-kit-topa0140.html# Ewentualnie myślałem nad dwupłatem. Domyślam się że wiąże sie z nimi dużo pracy ale w gruncie rzeczy o to mi chodzi???? Co wybrać? A może macie jakieś inne propozycje????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Ze Spitfirem bardziej się utożsamisz, latali na nim nasi piloci, za chwilę wejdzie na ekrany film pt. Dywizjon 303. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Coś pięknego a jednocześnie polskiego to oczywiście P-11 C. Ewentualnie jakiś znany ErWuDziak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miluś Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 O RWD też myślałem ale to raczej temat na późniejszy termin bo chialem go zbudować w troszkę wiekszej skali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 A może nasz nowy kolega na forum napisz czy już kiedyś coś zbudował bo sądząc z wpisu "nie mam możliwości budowy od podstaw dlatego gotowy KIT" .... z całego pomysłu wyjdzie kit ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miluś Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Mam trenerka, ktorego budowałem od podstaw sam. Nie mam możliwości ze względu na narzędzia które byłyby mi potrzebne a brakuje mi miejsca (za skromne mieszkanko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Oba modele podobne wielkościowe i podejrzewam, że oba jako myśliwskie dolnopłaty nie będą latały jak trenerek. Z danych wynika, że nieco lżejsza jest konstrukcja Spita i kierowałbym się tym kryterium choć i tak obciążenie powierzchni nośnej jest dość duże i model będzie szybki. Oba będą też wymagały "dobrej łączki" do startu i lądowania ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zestawy "kit" z TopFlite to klasyka i jedne z najlepszych na rynku, lecz trzeba uważać, bo potrafią się dość mocno różnić wagowo. Chodzi o wagę materiałów użytych do budowy. Ale, tak czy inaczej, świetnie zaprojektowane i świetnie latają. Zbudowałem ich kilka. Nie wiem na ile masz doświadczenia w budowie a potem w lataniu, ale jeśli to Twój pierwszy taki model..... hmm, to myślę że "zbyt wysoko mierzysz". W żadnym wypadku nie chcę Cię zniechęcać, jeśli lubisz "dłubać" wybierz coś prostszego, lżejszego. Warbirdy to "esencja" modelarstwa lotniczego, ale również " głęboka woda" i jeśli nie umiesz dobrze pływać to utoniesz (czt. wydasz sporo kasy, narobisz się, a potem zaliczysz kreta - czego Ci szczerze nie życzę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Jak się upierasz na warbirda to popatrz za kitem Pipera Cub i zrób L4H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miluś Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Wiem że Wasze rady są dobre,a Piper Cub też dobra propozycja muszę to chyba porządnie przemyśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miluś Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Hmmm... kusi mnie ten Piperek http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOT-ZDALNIE-STEROWANY/Samoloty-w-wersjach-KIT/SIG-PIPER-CUB-J-3-14.html Co powiecie o tej firmie? Jak z jakością? Gdzieś czytałem że zestawy są dość starannie wykonane, ale chciałbym też zaczerpnąć Waszej opinii ☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi