radek872 Opublikowano 25 Października 2008 Opublikowano 25 Października 2008 Przyznam ,że miałem te skrzydła z Katan S 50 w ręku i pierwszy co mnie zaskoczyło to własnie ta waga prawie nie wyczuwalne w rękach wydają sie papierowe ale konstrukcja mocna keson twardy nie wiem jak sebart to zrobił :shock Przy wadze 2400 to i tak model bedzie dobry do 3D do nauki az za dobry
sebarc Opublikowano 25 Października 2008 Opublikowano 25 Października 2008 Moja katana pusta (bez wyposazenia - to co w pudełku jest) waży ciut ponad 1kg
leszek-bart Opublikowano 25 Października 2008 Opublikowano 25 Października 2008 Pusta katana S50 , z kołami , owiewkami itd waży 1400 gram .
sebarc Opublikowano 25 Października 2008 Opublikowano 25 Października 2008 to dziwne.. czyż bym miał inną wersje? moja dokładnie 1054 g z podwoziem ale bez kolek (+15g) Wersja Green
leszek-bart Opublikowano 25 Października 2008 Opublikowano 25 Października 2008 SebaRC a kiedy została kupiona twoja Katana ?
sebarc Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 jakis miesiąc temu w sklepie w Czechach, jeszcze nie była latana, policzyłem i razem z serwami pakietem i silnikiem 55AX i paliwem bedzie ważyła do lotu około 2,1kg max
snelek Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Witam kolegow , jestem poczatkujacym z wielkim zapalem do budowy tego modelu. Mysle ze z wasza pomoca bedzie to moj pierwszy flagowy model.
Gość Anonymous Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Witam kolegow , jestem poczatkujacym z wielkim zapalem do budowy tego modelu. Mysle ze z wasza pomoca bedzie to moj pierwszy flagowy model. Zajrzyj do działu "Od czego zacząć" - znajdziesz tam szelkie wskazówki dla początkujących pomocne w budowie tej Katanki X-lite. Był gdzieś tam temat, musisz poszukać w tym dziale.
Gość slawekmod Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Nuda w domu, do dużej Katany zamówiłem parę rzeczy a mała stała w kącie więc się za nią zabrałem.okleiłem z grubsza parę elementów.Muszę kupić czarną folię dekoracyjną i dorobić z niej czarne paski bo te które są to tylko próba. Wygląda na to że z tych planów da sie zbudować model Edit:był jakiś problem ze zdjęciem ale już jest ok.
Gość slawekmod Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zmieniłem lekko oklejenie modelu i zrobiłem fotkę adaptacji kabiny od Katany PL. Kabina będzie przyciemniona lakierem do przyciemniania lamp samochodowych.
ali1983 Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 a ja mam pytanko jaki silnik żarowy ASP można wsadzic do tej katanki 40, 46, 52 czy 61???
Gość slawekmod Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Ja założę do niej ASP FS61 AR.Powinien zapewnić odpowiedni ciąg.
ali1983 Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 witam. po konsultacjach ze Sławkiem zdecydowałem się jednak na Katanę PL z silnikiem asp 46 - trochę mniejszą, ale myślę, że tak samo przyjemną w pilotażu.
Gość slawekmod Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Ja jestem zadowolony z PL z tym że mam za słaby silnik w niej.Podwozie w PL jest strasznie kiepskie i lepiej zastosować węglowe przykręcone do półki.Półkę trzeba dorobić najlepiej na etapie montażu kadłuba.Tylna płoza jest tez do wywalenia.Lepiej dać nawet niesterowane koło.Przy startach i lądowaniach posypały mi się tryby w serwie od kierunku.Po zamianie na koło temat trybów przestał istnieć.
ali1983 Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Sławek a ty jaki masz silnik w pl-ce??
Gość slawekmod Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 ASP FS30 AR , był nawet niezły do tego modelu ale jak założyłem podwozie duralowe to przestało być fajnie.Zrobiło się za ciężko.
Arek Pniewski Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 slawekmod, czesc Slawek, co u ciebie?
Gość slawekmod Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Łooooooo, cześć Arek !! .Powoli do przodu.Numer komórki masz ten sam?Jak tak to zadzwonię do Ciebie jutro lub w poniedziałek.
Krzysztof Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam małe postępy w budowie w zasadzie trwają prace wykończeniowe. Tak wygląda moja wersja oklejenia skrzydła
Gość slawekmod Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 Wczoraj i dziś zrobiłem usterzenie poziome, Katana nabiera powoli kształtu .Zamówiłem Podwozie węglowe więc niedługo stanie na kołach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.