radek872 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Przyznam ,że miałem te skrzydła z Katan S 50 w ręku i pierwszy co mnie zaskoczyło to własnie ta waga prawie nie wyczuwalne w rękach wydają sie papierowe ale konstrukcja mocna keson twardy nie wiem jak sebart to zrobił :shock Przy wadze 2400 to i tak model bedzie dobry do 3D do nauki az za dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Moja katana pusta (bez wyposazenia - to co w pudełku jest) waży ciut ponad 1kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Pusta katana S50 , z kołami , owiewkami itd waży 1400 gram . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 to dziwne.. czyż bym miał inną wersje? moja dokładnie 1054 g z podwoziem ale bez kolek (+15g) Wersja Green Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 SebaRC a kiedy została kupiona twoja Katana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 jakis miesiąc temu w sklepie w Czechach, jeszcze nie była latana, policzyłem i razem z serwami pakietem i silnikiem 55AX i paliwem bedzie ważyła do lotu około 2,1kg max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Witam kolegow , jestem poczatkujacym z wielkim zapalem do budowy tego modelu. Mysle ze z wasza pomoca bedzie to moj pierwszy flagowy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Witam kolegow , jestem poczatkujacym z wielkim zapalem do budowy tego modelu. Mysle ze z wasza pomoca bedzie to moj pierwszy flagowy model. Zajrzyj do działu "Od czego zacząć" - znajdziesz tam szelkie wskazówki dla początkujących pomocne w budowie tej Katanki X-lite. Był gdzieś tam temat, musisz poszukać w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Nuda w domu, do dużej Katany zamówiłem parę rzeczy a mała stała w kącie więc się za nią zabrałem.okleiłem z grubsza parę elementów.Muszę kupić czarną folię dekoracyjną i dorobić z niej czarne paski bo te które są to tylko próba. Wygląda na to że z tych planów da sie zbudować model Edit:był jakiś problem ze zdjęciem ale już jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Zmieniłem lekko oklejenie modelu i zrobiłem fotkę adaptacji kabiny od Katany PL. Kabina będzie przyciemniona lakierem do przyciemniania lamp samochodowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 a ja mam pytanko jaki silnik żarowy ASP można wsadzic do tej katanki 40, 46, 52 czy 61??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Ja założę do niej ASP FS61 AR.Powinien zapewnić odpowiedni ciąg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 witam. po konsultacjach ze Sławkiem zdecydowałem się jednak na Katanę PL z silnikiem asp 46 - trochę mniejszą, ale myślę, że tak samo przyjemną w pilotażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Ja jestem zadowolony z PL z tym że mam za słaby silnik w niej.Podwozie w PL jest strasznie kiepskie i lepiej zastosować węglowe przykręcone do półki.Półkę trzeba dorobić najlepiej na etapie montażu kadłuba.Tylna płoza jest tez do wywalenia.Lepiej dać nawet niesterowane koło.Przy startach i lądowaniach posypały mi się tryby w serwie od kierunku.Po zamianie na koło temat trybów przestał istnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Sławek a ty jaki masz silnik w pl-ce?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 ASP FS30 AR , był nawet niezły do tego modelu ale jak założyłem podwozie duralowe to przestało być fajnie.Zrobiło się za ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Pniewski Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 slawekmod, czesc Slawek, co u ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Łooooooo, cześć Arek !! .Powoli do przodu.Numer komórki masz ten sam?Jak tak to zadzwonię do Ciebie jutro lub w poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam małe postępy w budowie w zasadzie trwają prace wykończeniowe. Tak wygląda moja wersja oklejenia skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Wczoraj i dziś zrobiłem usterzenie poziome, Katana nabiera powoli kształtu .Zamówiłem Podwozie węglowe więc niedługo stanie na kołach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.