Krzysztof Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ładnie ładnie pewnie przed pierwszym śniegiem będzie oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Krzysztof, mam jeszcze dużą Katanę do zrobienia, zaraz biorę sie za napęd steru kierunku w tej 2m.Dzięki za dobre słowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 ja mam pytanie skąd wziąc folię w taką szachownicę??? samemu się okleja czy są jakieś "gotowce"??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 W sklepach modelarskich pełno tego pod nazwą Fun. w modele.sklep.pl też jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=138_172_228_265&products_id=2770 w różnych kolorach i rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Tu masz największy wybór jak sądzę... http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=1_71_329&sort=1a&page=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Dziś wolne od pracy więc dorobiłem czarne paski z folii. Nie wyszło rewelacyjnie ale jakoś ujdzie to oklejanie.I tak nieźle jak na zwykłe żelazko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Nie wyszło rewelacyjnie ale jakoś ujdzie to oklejanie.I tak nieźle jak na zwykłe żelazko. Skromny jak zwykle aż do bólu... Dla mnie rewelacja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Wyszła głupia sprawa bo żona chce nowe żelazko, ja dostanę jej stare i o modelarskim mogę zapomnieć. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Żelasko to żelasko i domowym mozna załatwić sprawę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Ale ileż można zwykłym. Po kilku latach już mam dosyć. .Zwykłym nie da się przeprasować folii na styku statecznika z kadłubem gdzie powierzchnie tworzą kąt 90 st a żelazko ma stopę z zaokrągleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Hi hi to kup żonie takie modelarskie i powiedz że to szczyt mody i specjalnie do prasowania skarpetek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Sławke ,różnica jest spora ,nie dość że łatwiej wymanewrować to trzyma stałą temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Chyba kupię to modelarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam kolegow, Dzieki uprzejmosci kolegi Slawka i z udostepnionych formatek dzis wyslalem zamowienie na moja katane do Artrexu. Jutro badz w poniedzialek ma zostac wyslana do mnie. Jestem w tej dzidzinie poczatkujacy wiec bede prosil o pomoc. Moje pierwsze pytanie jakich urzyc serw do tego modelu i silnika oczywiscie spalinowca. Czy znacie jakas firme ,osobe co mi dorobi do niej owiefke silnika lub sklep gdzie mogl bym ja kupic? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Silnik ja mam 4T ASP FS61AR, zapewne wystarczy.Kabinkę można kupić w Artexie i dopasować.Serwa wedle uznania, lecz muszą być mocna. Dziś byłem w Krakowie i tak się złożyło że dosłownie 300m od sklepu modelarskiego przy ul.Dwernickiego.Zaszedłem więc i kupiłem snapy i regulację snapów i brakującą deskę balsy.Podwozie węglowe doszło ale leży jeszcze na poczcie.Jutro coś o nim napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Dzis miałem wolne więc powalczyłem trochę ze skrzydłem: Poniżej element który trzeba wzmocnić , ja zastosowałem listewkę 3x5mm i kawałek balsy 6mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Dzis miałem wolne więc powalczyłem trochę ze skrzydłem: No no Sławku chyba muszę wykombinować Ci jakieś inne zajęcie bo zaczynasz mnie doganiać w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Sławku , może wolno robisz model ale mam nadzieje że wyjdzie przepięknie.Mógł bym liczyć na fotke ogólną wszystkiego? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Zdjęcia całości będą po skończeniu modelu, tymczasem dokończyłem pokrycie skrzydła z jednej strony.Aż się sam sobie dziwię że tyle dziś zrobiłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.