Skocz do zawartości

Katana X-lite 1,4 m-(budowa )-wspólny temat.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Krzysztof, mam jeszcze dużą Katanę do zrobienia, zaraz biorę sie za napęd steru kierunku w tej 2m.Dzięki za dobre słowo.

Opublikowano

W sklepach modelarskich pełno tego pod nazwą Fun. w modele.sklep.pl też jest.

Opublikowano

Dziś wolne od pracy więc dorobiłem czarne paski z folii.

dsc0044rg1.jpg

dsc0045uz6.jpg

Nie wyszło rewelacyjnie ale jakoś ujdzie to oklejanie.I tak nieźle jak na zwykłe żelazko.

Opublikowano

Nie wyszło rewelacyjnie ale jakoś ujdzie to oklejanie.I tak nieźle jak na zwykłe żelazko.

Skromny jak zwykle aż do bólu... Dla mnie rewelacja....

Opublikowano

Wyszła głupia sprawa bo żona chce nowe żelazko, ja dostanę jej stare i o modelarskim mogę zapomnieć. :( .

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Żelasko to żelasko i domowym mozna załatwić sprawę .

Opublikowano

Ale ileż można zwykłym. Po kilku latach już mam dosyć. :D .Zwykłym nie da się przeprasować folii na styku statecznika z kadłubem gdzie powierzchnie tworzą kąt 90 st a żelazko ma stopę z zaokrągleniem.

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

Hi hi to kup żonie takie modelarskie i powiedz że to szczyt mody i specjalnie do prasowania skarpetek ;)

Opublikowano

Witam kolegow,

Dzieki uprzejmosci kolegi Slawka :D i z udostepnionych formatek dzis wyslalem zamowienie na moja katane do Artrexu.

Jutro badz w poniedzialek ma zostac wyslana do mnie.

Jestem w tej dzidzinie poczatkujacy wiec bede prosil o pomoc.

Moje pierwsze pytanie jakich urzyc serw do tego modelu i silnika oczywiscie spalinowca.

Czy znacie jakas firme ,osobe co mi dorobi do niej owiefke silnika lub sklep gdzie mogl bym ja kupic?

Pozdrawiam

Opublikowano

Silnik ja mam 4T ASP FS61AR, zapewne wystarczy.Kabinkę można kupić w Artexie i dopasować.Serwa wedle uznania, lecz muszą być mocna.

Dziś byłem w Krakowie i tak się złożyło że dosłownie 300m od sklepu modelarskiego przy ul.Dwernickiego.Zaszedłem więc i kupiłem snapy i regulację snapów i brakującą deskę balsy.Podwozie węglowe doszło ale leży jeszcze na poczcie.Jutro coś o nim napiszę.

Opublikowano

Dzis miałem wolne więc powalczyłem trochę ze skrzydłem:

dsc0046sc9.jpg

Poniżej element który trzeba wzmocnić , ja zastosowałem listewkę 3x5mm i kawałek balsy 6mm.

dsc0047af1.jpg

dsc0048zk8.jpg

dsc0050tq7.jpg

Opublikowano
Dzis miałem wolne więc powalczyłem trochę ze skrzydłem:

No no Sławku chyba muszę wykombinować Ci jakieś inne zajęcie bo zaczynasz mnie doganiać w budowie :)

Opublikowano

Zdjęcia całości będą po skończeniu modelu, tymczasem dokończyłem pokrycie skrzydła z jednej strony.Aż się sam sobie dziwię że tyle dziś zrobiłem :D .

dsc0051ms0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.