Robert Tomzik Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Witam kolegów miałby ktoś może zbędny arkusz blachy stalowej ocynowanej (nie mylić z ocynkowanej)? Grubość około 0.15-0.2mm, lub ewentualnie gdzie taką dostać? Wiem że można z jakiejś puszki po kawie czy herbacie, ale pytam, bo może jest gdzieś po prostu taka blacha ładna i czysta? Aaa no i nie potrzebuje jednej tony Z góry dzięki za info lub pomoc. Potrzebuje kilka zbiorników do F2B zrobić Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie prościej z kwasówki? Niestety typowa rozmiarówka zaczyna się od 0,5 mm. Z blachą ocynowaną możesz mieć problem. W większości jej zastosowań, została zastąpiona zamiennikami. Bez problemu natomiast kupisz miedzianą blachę w takich rozmiarach, którą można pobielić cyną samodzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie dopasujesz kupnego/gotowego zbiornika z tworzywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Pisałeś o puszkach po kawie i herbacie rozumiem ze masz na myśli małe kawałki wtedy wychodzą . Ale rozglądnij się za puszkami po rozpuszczalnikach 5 Litrowych jest to już kawałek dobrej blachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Witam Kolegów Miedziana jest za ciężka i szybko się utlenia, a kwasówki nie polutuje. Zbiornik z tworzywa nie dopasuje ponieważ do akrobacji na uwięzi musi być z przegrodą - Palmer. Ooo z tą puszką dobry pomysł dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helix Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Na takiej blasze dawniej były drukowane instrukcje BHP i P.poż., wisiały na ścianach w każdym zakładzie pracy. Farbę zmywało się łatwo rozpuszczalnikiem nitro i otrzymywało się prościutki arkusz odtłuszczonej blachy. Ja lutowałem z niej zbiorniki do ślizgów o pojemności 3 litry i większe i Palmery też, na pewno można je jeszcze znaleźć bo były bardzo powszechne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Na takiej blasze dawniej były drukowane instrukcje BHP i P.poż., wisiały na ścianach w każdym zakładzie pracy. Farbę zmywało się łatwo rozpuszczalnikiem nitro i otrzymywało się prościutki arkusz odtłuszczonej blachy. Ja lutowałem z niej zbiorniki do ślizgów o pojemności 3 litry i większe i Palmery też, na pewno można je jeszcze znaleźć bo były bardzo powszechne. Niestety, od wielu lat instrukcje takie są drukowane na zwykłym tworzywie, lub nawet na papierze w formie naklejek. Dodając do tego fakt, że instrukcje takie są co kilka lat aktualizowane i wymagają wymiany, bardzo dziś trudno byłoby dorwać taki rarytas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Tu znalazłem ale od 0,35mm https://sprzedajemy.pl/blacha-ocynk-alucynk-plaska-od-0-35mm-do-4mm-rozne-rozmiary-skierdy-2-a1d299-nr56315639, ew. parapety, rynna ale one od 0,5mm się zaczynają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi