Robert Tomzik Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Witam kolegów miałby ktoś może zbędny arkusz blachy stalowej ocynowanej (nie mylić z ocynkowanej)? Grubość około 0.15-0.2mm, lub ewentualnie gdzie taką dostać? Wiem że można z jakiejś puszki po kawie czy herbacie, ale pytam, bo może jest gdzieś po prostu taka blacha ładna i czysta? Aaa no i nie potrzebuje jednej tony Z góry dzięki za info lub pomoc. Potrzebuje kilka zbiorników do F2B zrobić Pozdrawiam Robert
madrian Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie prościej z kwasówki? Niestety typowa rozmiarówka zaczyna się od 0,5 mm. Z blachą ocynowaną możesz mieć problem. W większości jej zastosowań, została zastąpiona zamiennikami. Bez problemu natomiast kupisz miedzianą blachę w takich rozmiarach, którą można pobielić cyną samodzielnie.
stema Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie dopasujesz kupnego/gotowego zbiornika z tworzywa?
Artur Lis Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Pisałeś o puszkach po kawie i herbacie rozumiem ze masz na myśli małe kawałki wtedy wychodzą . Ale rozglądnij się za puszkami po rozpuszczalnikach 5 Litrowych jest to już kawałek dobrej blachy
Robert Tomzik Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 Witam Kolegów Miedziana jest za ciężka i szybko się utlenia, a kwasówki nie polutuje. Zbiornik z tworzywa nie dopasuje ponieważ do akrobacji na uwięzi musi być z przegrodą - Palmer. Ooo z tą puszką dobry pomysł dzięki
Helix Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Na takiej blasze dawniej były drukowane instrukcje BHP i P.poż., wisiały na ścianach w każdym zakładzie pracy. Farbę zmywało się łatwo rozpuszczalnikiem nitro i otrzymywało się prościutki arkusz odtłuszczonej blachy. Ja lutowałem z niej zbiorniki do ślizgów o pojemności 3 litry i większe i Palmery też, na pewno można je jeszcze znaleźć bo były bardzo powszechne.
madrian Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Na takiej blasze dawniej były drukowane instrukcje BHP i P.poż., wisiały na ścianach w każdym zakładzie pracy. Farbę zmywało się łatwo rozpuszczalnikiem nitro i otrzymywało się prościutki arkusz odtłuszczonej blachy. Ja lutowałem z niej zbiorniki do ślizgów o pojemności 3 litry i większe i Palmery też, na pewno można je jeszcze znaleźć bo były bardzo powszechne. Niestety, od wielu lat instrukcje takie są drukowane na zwykłym tworzywie, lub nawet na papierze w formie naklejek. Dodając do tego fakt, że instrukcje takie są co kilka lat aktualizowane i wymagają wymiany, bardzo dziś trudno byłoby dorwać taki rarytas.
Matijus Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Tu znalazłem ale od 0,35mm https://sprzedajemy.pl/blacha-ocynk-alucynk-plaska-od-0-35mm-do-4mm-rozne-rozmiary-skierdy-2-a1d299-nr56315639, ew. parapety, rynna ale one od 0,5mm się zaczynają.
Rekomendowane odpowiedzi