Gość Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scherlock Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Serwo Hiteca to wersja z dźwignia czy z nawijakiem. Z nawijakiem a tak pytając na uboczu jak się ma sprawa z katamaranami albo trimaranami ? w modelach z 1 kadłubem jest dość spory kil a obok mnie pod nosem mam dość spory stawik ino płytki, na głębsze obiekty muszę podjeachać. Pamiętam za dziecka widziałem jeden taki fajny modelik katamaranu pływał dość ładnie o ile mnie pamięć nie zawodzi PS jest taka jedna stronka model..? nie pamiętam nazwy tam wykonują kadłuby i chyba jest u nich w ofercie coś pokroju RG 65 za 50 zł tylko nie mogę sobie nazwy przypomnieć edit po 45 minut szukania udało się http://www.modelmast.de/oferta_pol_redukcje.htm Żaglówka klasy NSS standard 650. Kadłub z laminatu epoksydowo - szklanego. Opis budowy modelu można znaleźć w artykule Pana Michała Daranowskiego w numerach 3 i 4 /2009 "Modelarza" A o tym co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 O tej klasie są 3 numery Modelarza. 2,3 i 4/2009. Mam skany tych 7 stron a także plany żaglówki Laerke 65 tam opisywane. Podaj na PW email to wyślę pliki. Kupisz ten kadłub (plan chyba dołączą) masz podstawy do budowy żaglówki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scherlock Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 A coś takiego jak na zdjęciu ? Jeden znajomy odstąpi kadłub. Długość 80 cm, ale nie ma żadnych planów, nie wiadomo też co to jest https://www.fotosik.pl/zdjecie/f56fffb4947dd965 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Według mnie,grzecznie podziękuj znajomemu, za dobre chęci odstąpienia tego kadłuba. Resztę sam napisałeś w swoim poście . Najrozsądniej wygląda opcja : kadłub z ModelMast , instrukcja z Modelarza i wsparcie forum. Nie wiem czy sam się nie skuszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Budowa tego jachtu (Laerke 65) popełniona przez naszego forumowego kolegę jest tu: http://pfmrc.eu/index.php/topic/66439-nss-650-standard/ Myślę, że Łukasz jest odpowiednią osobą aby coś na ten temat powiedzieć. Opis w Modelarzu jest pełny i wystarczy do zbudowania tego jachciku. Resztę problemów pomożemy rozwiązać. Te jachty mają niewielkie zanurzenie. Jak masz 40 cm pod kadłubem jest OK. Większe znaczenie ma roślinność wodna. Układ balastu tzw. T jest najlepszym rozwiązaniem i powszechnie stosowanym, niestety potrafi zagarnąć czasem jakieś zioło. Fordson, kuś się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scherlock Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Według mnie,grzecznie podziękuj znajomemu, za dobre chęci odstąpienia tego kadłuba. Aż tak z nim źle Budowa tego jachtu (Laerke 65) popełniona przez naszego forumowego kolegę jest tu: http://pfmrc.eu/index.php/topic/66439-nss-650-standard/ Myślę, że Łukasz jest odpowiednią osobą aby coś na ten temat powiedzieć. Opis w Modelarzu jest pełny i wystarczy do zbudowania tego jachciku. Resztę problemów pomożemy rozwiązać. Te jachty mają niewielkie zanurzenie. Jak masz 40 cm pod kadłubem jest OK. Większe znaczenie ma roślinność wodna. Układ balastu tzw. T jest najlepszym rozwiązaniem i powszechnie stosowanym, niestety potrafi zagarnąć czasem jakieś zioło. Fordson, kuś się. No to postanowione W weekend zrobię zamówienie a potem czekanie na przesyłkę. ps mam pytanie z innej beczki przy okazji Orientujecie się może czy przy aparaturze FLySky Fs-i6X oraz odbiorniku FS-iA6B jak podłącze do odbiornika regulator z wbudowanym układem BEC o napięciu na wyjściu 5v a do tego regulatora pakiet 7,2v o pojemności 2200mAh to na aparaturze mi się pokazuje napięcie zasilania odbiornika 5V, to dla tego że regulator ma takie napięcie na wyjściu z układu BEC czy akumulator jest uszkodzony (i powinno pokazywać coś ponad 7,2V?) Pytam bo nabyłem nie dawno nowy nadajnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Dziwna sprawa ,ale ja też , jakiś czas temu kupiłem radyjko ,od kolegi z forum. Wygląda na to , że budowę łódki zaczynamy od największych wydatków . Podziękowania dla Kazimierza , mam teraz materiał do przemyśleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scherlock Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Wolałem się upewnić a za interpunkcję przepraszam Radyjko kupiłem bo mi mój stary sprzęt co chwilkę sprawia problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi