marcinlota1977 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam ,czy moze mi ktos doradzic gdzie można kupić lub może ktoś ma i odsprzeda mocowanie od przedniej goleni samolotu Monsun firmy BH o rozpiętości 2200. Moje na trawiastym lotnisku już przy pierwszym starcie pękło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Jak nie znajdziesz to mozesz wydrukowac; czesto wydrukowane czesci sa mocniejsze od Chinskiego plastyku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 nie mam za bardzo gdzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Pozwoj, ze zgadne, peklo tam gdzie pokazane?? A pewnie raczej gdzie krotsza strzalka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 tak to jest pekniety element ,pekło tam gdzie strzałka i na tym drugim mocowanie tez...oba odpadły jak sie powiekszy to widac bo to tylko leży na sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Może należało by ten element dorobić z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 pomysł jakis jest tylko gdzie to zrobic w okolicy..hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Marcin, Tak dopiero teraz zauwazylem pekniecia. Czy musi byc ten otwor w srodku, jesli nie to bedzie to duzo mocniejsze bez. Sruby tez mozna by rozstawic troche szerzej i zrobic wieksze promienia przejscia, ale to juz nie takie konieczne, chyba.. Zrobilem taki oto 3D model; zajelo to 10min. Jesli podasz wymiary zrobie dokladny model i zamieszcze na stronie. Byc moze ktorys z kolegow kto ma drukarke 3D zrobi Ci wydruk, Koszt to doslownie grosze. Otwory do druku powinny byc troche mniejsze (~0.5mm?) a potem tylko trzeba je rozwiercic. A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 tak ta przerwa musi być bo wchodzi tam motylek z linkami,ale może być minimalnie dłuższe i szersze no i grubsza podstawa i te dwa motylki tez grubsze co wchodzi w nie ośka...pomysł super podam wymiary i zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 podaje wymiary podstawa w srodku moze byc cała ale przerwa miedzy obejmami 9 mm musi byc na motylek z linkami. Te zaokrąglone krawędzie na Twoim obrazku nie za bardzo bo podkładki nie wejdą za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Nastepne 10min.. Tutaj jest czesc zrobiona wg Twojego szkicu; jestes pewien, ze podstawa ma 8mm grubosci? podaje wymiary podstawa w srodku moze byc cała ale przerwa miedzy obejmami 9 mm musi byc na motylek z linkami. Te zaokrąglone krawędzie na Twoim obrazku nie za bardzo bo podkładki nie wejdą a bardzo. Jesli dobrze zrozumialem to cos takiego bedzie OK? Te zaokraglone krawedzie sa bardzo wazne; czy da sie sruby rozstawic troche szerzej. Najlepiej zrob zdjecie tej okolicy wraz z zamocowanymi czesciami. Bedze latwiej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Tak dokładnie ....podstawa ma 6 mm ja zrobiłem grubszą, zgadza sie że zaokrąglenia sa lepsze ale wtedy roztaw śrub bedzie inny a mam tam od środka wklejone gwiazdki z gwintem i zero dojścia od środka modelu więc lepiej aby zostało tak jak jest...jak przy tych rozstawach otworów zrobimy zaokrąglenie to musimy zrobić cieńsze na 5 mm ścianki (co obejmuję pręt podwozia ) a to tez osłabi mocowanie podczas wstrząsów,ja je zmieniłem na 6mm ,lekki łuk można zrobić ale dosłownie malutki promień.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Albo promień maksymalnie duży i tylko zrobić wpusty na łeb śruby. Przy drukowaniu czyde to bułka z masłem. Z PLA czarnego może być? Bo mam taki i mogę Ci to wydrukować. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 a co to jest to PLA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Pla to taki rodzaj plastiku. Defiinivja i opis w necie. Niestety nie lubi być podgrzewany po wydruku. Podobno nawet spory upał potrafi go zmiękczyć. Jednak jest bardzo twardy. Jeśli chcesz to zrobię próbny wydruk i sobie sam zdecydujesz czy użyjesz. Podaj adres na PW wieczorem wydrukuję i jutro puszczę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 dziekuje za propozycje ale z tego co cztałem to PLA nie za bardzo sie nadaje do tego bo juz przy 65 stopniac robi sie elastyczny i jest dość kruchy niż ASB wiec chyba nie ma sensu. Przed tym mocowaniem w modelu jest cylinder os maxa gt 33 ,co myślisz...? Może ktoś ma możlowośc z ABSu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Tu sa dwa modele; ten drugi moze byc troche lepszy ale trudno powiedziec bo promienie powinny byc duzo wieksze skoro peklo juz przy pierwszym starcie z trawy. Trzeba by zrobic analize Metoda Elementow Skonczonych... Otwory zmniejszone o 0.5mm. Promienie gdzie popekalo powinienes wyszlifowac po drukowaniu. Musialem zmeinic nazwe .STL na .TXT bo nie chcial sie zaladowac: Gear Bracket 2.TXT Gear Bracket 3.TXT Napisz jak wyjdzie. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 hmm nie moge otworzyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 hmm nie moge otworzyć... Czy zmieniles nazwe (extension) z .txt na .stl. U mnie wszystko dziala, nawet Windows 10 sam otwiera swoim programem. Paint 3D i jakis tam jeszcze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 nie rozumiem ,nic nie zmieniałem nie wiem nawet o co chodzi...tez mam win 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi