robert.pilot Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Ładnie i czysto. Super! Jedno pytanie, patrzę i patrzę i chyba się nie mylę, śmigło jest 'lewe'? Tzn czy ma się obracać jak wskazówki w zegarku? Jeśli tak to z jakiego powodu i jak zmusiłeś silnik do tego kierunku obrotu? Pozdrawiam, Z Pewnie śmigło jest odwrotnie założone... tak tylko do fotek... widać nadruk rozmiaru... czyli odwrotnie... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dzięki za ciepłe słowo co do budowy. A tak na marginesie rozwieję wątpliwości co do śmigła. Jest to śmigło pchające, zamontowałem tylko do zdjęcia i dopasowania maski. Planuję założyć drewniane śmigło 15x6. Mam nadzieję, że będzie ok. Pozdrawiam!!! :D :D :D :D :D B) B) B) B) :P :P :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam w Nowym Roku. Dziś po kilku tygodniach przerwy zszedłem do modelarni. Patrząc na to co stało na stole doszedłem do wniosku, że muszę zmienić koncepcję wydechu. Udało się. Teraz wygląda całkiem fajnie. Poniżej foto jak było i jak jest teraz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 I bardzo ładnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Witam. Dziś zabrałem się za karabiny. Napotkałem małe problemy z wycinaniem symetrycznych otworów do obsady karabinów. Na szczęście udało się. Co prawda trzeba zaklajstrować dziury wokół Wickersów. Jak to mówią ,, Przyjdzie kit i będzie git,, Poniżej kilka fotek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Jak zgniatasz linki to krótszy koniec jeszcze raz do tulejki dopiero zagniataj, tak wyrwie na bank. Super robota, może pistolety zrób matem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Przyszedł kit i jest git. Dziś miałem pół godziny wolnego czasu więc odwiedziłem modelarnię. Chamskie otwory montażowe zostały zaklejone i teraz jakoś to wygląda. Co do koloru karabinów osobiście wolę połysk. Poniżej kilka fotek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Witam. Dziś żona pozwoliła na to abym odwiedził modelarnię. Zacząłem przymierzać się do olinowania skrzydeł. Nawet fajnie to wygląda. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Gdzie kupiłeś takie ładne "lewe śmigło" ... Na giełdzie PFMRC.EU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Witajcie. Z racji tego, że jutro są walentynki żona pozwoliła mi odwiedzić modelarnię. Byłem tam 3 godziny i udało mi się zbudować zbiornik paliwa i celownik do vickersów. Pojemność zbiornika według moich obliczeń wynosi 275 ml. Zrobiłem też próbę szczelności. Wszystko ok. Poniżej kilka fotek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 I co dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Witam. A dalej to stoję z uwagi na zbliżający się poród mojej żony. Zaczęły się remonty, zakupy itd. Ogólnie brak czasu. Każdą wolną chwilę spędzam latając. Mam nadzieję, że niebawem ruszę z budową. POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 taaa, ruszysz, z wózkiem na spacer... A taki się ładny model zapowiadał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Model to bedzie jak się urodzi Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witaj Życzę zdrowego małego modelarza. Jak mi się urodził syn, to modelarstwo zawiesiłem na dobre 5 lat... Wszystkiego dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 A witam Robercie. Dziękujemy bardzo za życia. Są przymiarki do prac przy Camelu na dzień jutrzejszy. Najgorsze jest to, że zapomniałam co trzeba robić. Pewnie jak spojrzę na Niego to sobie wszystko przypomnę. Jak coś wymodzę to fotki od razu umieszczę. POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witajcie.Dziś doszły kolejne bambetle potrzebne do dalszej budowy Camela. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to od przyszłego tygodnia zacznę dalej dłubać.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Ładnie idzie szczególnie podoba mi się olinowanie i zbiornik Mam pytanie bo widzę że masz serwa 82MG hiteca, jak z ich kulturą pracy? warte zakupu? Pytam bo mam serwo "standard" hiteca - bodajze 311HD i to jak chodzi to przepaść w porównaniu do np. tower pro - chodzi naprawdę cicho, płynnie, gładko i tak przyjemnie podczas gdy tower pro są głośne trzeszczą itp. Jak jest z tymi hitecami na metalowych zębatkach też czuć jakość? Pytam bo do najtańszych nie należą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Witaj Jacku. Owszem hs 82mg pracują kulturalnie. Ze względu na metalowe tryby są troszkę głośniejsze ale tylko troszkę. Jak na serwo mini z metalowymi trybami i uciągiem około 3kg to niezbyt wygórowana cena. TowerPro to słabe serwa, sama cena świadczy o tym. Kiedyś potrzebowałem serwo 15kg na metalowych trybach i zakupiłem TowerPro. Cena 50zł i serwo chodzi do dziś. Fakt jest strasznie głośne. Ale to tylko 50zł. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Dzięki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi