Konrad Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Witam, Jako że narazie nie mam czym latać(znaczy się mam ale potrzebuje malego modeliku do polatania przed domem) chciałbym was prosić o radę co ciekawego można wystrugać z depronu pod silniczek cox 0,8cc w przeciągu nie więcej jak 3 godzin.Nie chodzi mi tu o dokładne plany gdyż nie mam drukarki,ale głownie o sam zarys modelu,mile widziany jakiś ufolot.Sprawa raczej dość pilna.Skrzydełka i delty raczej odpadają,ale nie koniecznie,zależy mi na tym aby model był na tym silniczku w miare szybki i zwinny ale nie koniecznie bardzo nerwowy.Ze względu na mikroskopijną moc tego coxika (baby bee) preferowałbym raczej coś małego o rozpietosci nie przekraczającej 70cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Zobacz tutaj: http://www.ulmer-rc.com/dotnetnuke/Downloads/tabid/54/Default.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Szybki model do latania przed domem? Nie ma czegoś takiego, co mogło by tak latać bezpiecznie dla otoczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 przed domem znaczy się na stadionie długości ponad 100 metrów i szerokości 50 .Przed domem mam do dyspozycji opuszczone koszary wojskowe i w/w stadion dość pokaźnych rozmiarów,to tak dla sprecyzowania co znaczy przed domem :mrgreen: MASK:dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Sorki, ale wydaje mi się że ten temat powinien być w zakładce "Plany" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Może to? http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=4296 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Co do działu to sam nie wiem,jakby coś było nie tak to przepraszam i proszę moderatora o przesunięcie.Basic odpada,już kiedyś go zbudowałem,skorzystam ze strony z planami podesłanymi przez MASKA(jeszcze raz dzieki),upatrzyłem sobie modelik o nazwie blink,w piętek wieczorem postaram się zacząć budowę i w sobote późnym popołudniem go oblatam.Wczoraj eksperymentowałem z dość ciekawym deproniakiem ale coxik okazał się za słaby a profil zbyt gruby,po prostej lecial bez wznoszenia ale o zakretach mowy nie bylo(gleba).Model oklejony jest taśmą,klejony żywicą z bialego depronu 6mm,skrzydło konstrukcyjne depronowe kryte depronem 6mm,wszystko wzmocnione sosna i sklejką,gruby profil,no ale to nie pod ten silniczek.Na jakiej zasadzie wyważa się delty i inne tego typu dziwnoloty :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Kiedyś na stronie któreś był program do wyliczania delt. Program win_shwer wylicza bodajże też deltom i innym dziwadłom, tylko trzeba odpowiednie dane wpisać :wink: (mojego tzagiego dobrze wyważył później) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 upatrzyłem sobie modelik o nazwie blink Blinka kiedys tez chcialem robic, zabraklo czasu i checi. Chcialem tam wsadzic Coxa TD 050 R/C, mam tez smiglo APC 4,2x4 :mrgreen:. Moze kiedys. Czekam na relacje i wrazenia z oblotu. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.