Kamil6593 Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Ruszyło sie coś , tak pytam z ciekawości?? :wink:
PAWEL B Opublikowano 23 Października 2008 Autor Opublikowano 23 Października 2008 Witam. Troszke sie ruszylo z niecierpliwosci kibicow zamieszczam 2 fotki mojej dotychczasowej pracy nad modelem.
bigkris Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Pawel pytanie poza tematem. co to za szybowiec wisi na scianie?
PAWEL B Opublikowano 23 Października 2008 Autor Opublikowano 23 Października 2008 Ten szybowiec co wisi na scianie to PROMYK. http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=885&sName=szd-55-promyk-gfk http://www.rcswiebodzice.pl/news.php?readmore=166
Kamil6593 Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 PAWEL B , czysta piękna robota.Oby tak samo wspaniale latał. Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na dalszą relację.
PAWEL B Opublikowano 24 Października 2008 Autor Opublikowano 24 Października 2008 Tak wyglada ster ,zastanawiam sie czy taka konstrukcja nie bedzie za slaba. Ster wykonalem z planow. Tak wygladaja wzmocnienia kratownicy.
PAWEL B Opublikowano 27 Października 2008 Autor Opublikowano 27 Października 2008 Jako ze nie lubie babrac sie w zywicy ,postanowilem przod mojego modelu zrobic z balsy. Wyglada to tak.
ertman_176 Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Moze i nie lubisz zywicy ale pamietaj ze maska bedzie nasiakac olejem i paliwem...
Tomek Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Skoro masz taką piękną balsianą maskę to aż się prosi o zdjęcie z niej "odcisku"
Mareq Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Dobrze, że nie lubisz się paprać w żywicy maska revelka. Co do paliwa.. wystarczy pomalować.
Henryk S. Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Maska nie będzie nasiąkać olejem,gdyż nie będzie tam silnik żarowy,tylko benzyna która nie pluje olejem,nawet bez malowania nie nasiąknie. No kolego piękna robota i duże tępo narzuciłeś,chyba nie sypiasz po nocach.
PAWEL B Opublikowano 27 Października 2008 Autor Opublikowano 27 Października 2008 Bardzo podoba mi sie ten model.Pracy przy budowie tak duuuuzzzzzego modelu jest sporo wiec wykorzystuje kazda swoja wolna chwile .
Kamil6593 Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Jak wszystko ładnie zrobione i pięknie wygląda.A codo steru nie powinien być słaby.Przecież to nie akrobat , tylko do spokojnych lotów. :wink: Pozdrawiam
PAWEL B Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 Tak samo myslalem Kamil wkoncu stery zrobilem wedlog planow .Akrobacji nie mam zamiaru nim krecic. Kamil a jak tam zaczynasz budowac swoj model.
Kamil6593 Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Kamil a jak tam zaczynasz budowac swoj model. Wiesz Paweł czasu mało , ale znalazłem ciekawą koncepcje na duży model ,,patyka,,.Podobne do Basic.Ale nie wiem co i jak czy to zbuduję , bo mam dużo wątpliwości.A jak nie to coś dużego ze styro. itp.Nie wiem jeszcze sam.Na razie nie mam głowy myśleć o modelach bo ostatnio miałem mały wypadek na Pocket Bike-u i trochę bardziej myślę o sobie niż o modelarstwie.Do wiosny coś wymyślę.Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie.
fullrespect Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Witam Panów Jako że bywam czasami u Pawła w jego modelarni - mogę powiedziec wiele na temat jego zdolności manualnych - ten "gość" potrafi cuda robic z balsy A wracając do tematu - Paweł - prace idą Ci bardzo szybko - jak ostatnio bylem u Ciebie to widzialem wycięte wręgi i nic wiecej a tu ledwo kilka dni mineło a kadlub prawie gotowy do oklejania Oby tak dalej bo ja na pewno nie opuszcze dnia w którym będziesz go oblatywał. Jak bedziesz mial jakes postępy to oczywiscie wstawiaj fotki - a pewnie i tak niebawem się zobaczymy na lotnisku bo pogoda ma sie wyklarować
PAWEL B Opublikowano 30 Października 2008 Autor Opublikowano 30 Października 2008 Moje dotychczasowe prace wygladaja tak. Podwozie w modelu bedzie inne ale narazie czeka na pospawanie te co widac na zdjeciu to tylko chwilowo zalozone do zdjecia. Tomek zlotami to sie zobaczy jeszcze, a co do mojego TM to wiesz robie go codziennie po troszku. Mam pytania do Pana Henryka . 1.Nie wiem jakie zastosowac dzwigary do skrzydel na planach mam listewki 16x6 a ogladajac Pana budowe skrzydelek wydaje mi sie ze sa mniejsze. 2.Wymyslilem sobie ze baldachim pokryje blaszka falowana z puszki po kukurydzy tylko tez nie wiem czy nie bedzie to za ciezkie. Blaszka ma 0,4mm gr.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Ale Ty chłopie zasuwasz..wow... skrzydła z tego modelu spokojnie tico ulotnią
Kamil6593 Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 z puszki po kukurydzy tylko tez nie wiem czy nie bedzie to za ciezkie. Jak makieta to makieta , chodź też musi być lekka , ale powinno być ok.
Włodek Ulas Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Widziałem model TM Henia i tak mnie zauroczył że zakupiłem tartaczek TM trochę mniejszy niż twój.Kadłub mam prawie gotowy, może do wiosny uda się skończyć .Jeśli chcesz zrobić pełną makietę to sprawdz czy rozstaw fal i ilość zgadza się z oryginałem.Zapowiada się fajny model
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.