Kamil6593 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Widziałem model TM Henia i tak mnie zauroczył że zakupiłem tartaczek TM trochę mniejszy niż twój.Kadłub mam prawie gotowy, może do wiosny uda się skończyć .Jeśli chcesz zrobić pełną makietę to sprawdz czy rozstaw fal i ilość zgadza się z oryginałem. patrz patrz!, doradziłem , a sam nie pomyślałem otym :oops: Zapowiada się fajny model Jeszcze jak fajny i zarazem ładny. Pokażesz zdjęcia swojego?.Pozdrawiam
Włodek Ulas Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Jest to TM 1:4 a zdjęcia zrobię po świętach choć nie chciał bym zaśmiecać wątku Pawłowi
PAWEL B Opublikowano 31 Października 2008 Autor Opublikowano 31 Października 2008 Wlodek smialo mozesz wstawic zdjecie zawsze to Tiger Moth. Mam jeszcze taki modelik ,ale to byl gotowy zestaw .Rozpietosc 1440. Moja makiete wlasnie tak pomaluje.Chyba ze znajde ladniejsze malowanie.
karlem Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Jest z "10" i szachownicą, w Muzeum w Krakowie
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 PAWEL B Na jakim on lata silniku?
PAWEL B Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 Kamil ma zalorzony silnik OS 7,5 cm3. I tak jak pisalem 1440 mm rozpietosci, serwa standardowe .Do tego modelu zalorzylem jeszcze z aparaturki menadzer zasilania i system zarzenia swiecy tzn silnik odpalany z pakietow odbiornika.
bigkris Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 silnik odpalany z pakietow odbiornika. Pawle na ile starcza ci wtedy taki pakiet ?
PAWEL B Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 No tak do konca nie wiem z 2 pakietow, odbiornik i serwa(5 szt) i odpalanie silnika (docieranie )wystaeczylo na 4 h ciaglej pracy. Oczywiscie zazenie swiecy tylko podczas odpalania . Pakiety 2500 mah ,4 cele.
meteor Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Na Twoim miejscu zasilał bym świecę z osobnego pakietu. Bo może się coś uszkodzić i stracisz zasilanie w modelu
PAWEL B Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 Meteor w sumie racja, tak zrobie zasilanie swiecy podlacze do osobnego pakietu .DZIEKI.
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Z jednej strony to model zawsze cięższy ale możemy zawsze mieć pewność że nie wysiądzie pakiet albo jakieś zwarcie się nie zrobi.Czy to łoże jest z plastiku?
PAWEL B Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 Tak to loze silnika jest plastikowe.
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 A jak tam Paweł prace nad twoim TM ?
Henryk S. Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Paweł masz racje u mnie są dzwigary cieńsze 6,5mmx6,5mm sosna,oklejone obustronnie balsą 2mm. Ja budowałem mój model z zestawu kit Toni Clarka,są to plany mniej dokładne jako wykonawcze i całkiem inna konstrukcja niż USA. Tobie wysłałem plany USA,z których można zbudować model od podstaw,więc wykonaj płaty zgodnie z planem.
PAWEL B Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 Ok. Panie Henryku platy zrobie tak jak na planach mam .Od poniedzialku popracuje przy skrzydelkach . A to efekt mojej dzisiejszej pracy. Tych koleczkow bukowych tam nie bedzie zalorzylem je tylko dla pomierzenia katow zamocowania baldachimu ,beda tam prety stalowe a w skrzydlach rurka.
Kamil6593 Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Bardzo ładna i czysta robota.Paweł trochę za szybko to robisz bo wątek ma ledwie 4 strony , a model już w połowie zrobiony.Oby tak dalej.Pozdrawiam
PAWEL B Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 Kamil wiesz taka konstrukcje drewniana szybko zrobie , najwiecej czasu zajmie mi wykonczenie modelu jako makiete.Tu naprzyklad 2 zdjecia samolotu .
Kamil6593 Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Wiem wiem Paweł ale w połowie zimy to model będzie już chyba oblatany? :]
Włodek Ulas Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 To kilka ujęć :wink: mojego Tigerka
PAWEL B Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 No slicznie Wlodek, bardzo fajnie ci to idzie podoba mi sie . Tez bedzie ladny modelik no i nie taki maly tez.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.