Skocz do zawartości

TIGER MOTH relacja z budowy.

PAWEL B

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widziałem model TM Henia i tak mnie zauroczył że zakupiłem tartaczek TM trochę mniejszy niż twój.Kadłub mam prawie gotowy, może do wiosny uda się skończyć
.Jeśli chcesz zrobić pełną makietę to sprawdz czy rozstaw fal i ilość zgadza się z oryginałem.

patrz patrz!, doradziłem , a sam nie pomyślałem otym :oops:

Zapowiada się fajny model :D

Jeszcze jak fajny i zarazem ładny. :D

Pokażesz zdjęcia swojego?.Pozdrawiam

• Odpowiedzi 226
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wlodek smialo mozesz wstawic zdjecie zawsze to Tiger Moth. Mam jeszcze taki modelik ,ale to byl gotowy zestaw .Rozpietosc 1440.

tmmxi2.jpg

Moja makiete wlasnie tak pomaluje.Chyba ze znajde ladniejsze malowanie.

Opublikowano

Kamil ma zalorzony silnik OS 7,5 cm3. I tak jak pisalem 1440 mm rozpietosci, serwa standardowe .Do tego modelu zalorzylem jeszcze z aparaturki menadzer zasilania i system zarzenia swiecy tzn silnik odpalany z pakietow odbiornika.

tmsdp5.jpg

Opublikowano

No tak do konca nie wiem z 2 pakietow, odbiornik i serwa(5 szt) i odpalanie silnika (docieranie )wystaeczylo na 4 h ciaglej pracy. Oczywiscie zazenie swiecy tylko podczas odpalania . Pakiety 2500 mah ,4 cele.

zasilanieoq9.jpg

Opublikowano

Paweł masz racje u mnie są dzwigary cieńsze 6,5mmx6,5mm sosna,oklejone obustronnie balsą 2mm.

Ja budowałem mój model z zestawu kit Toni Clarka,są to plany mniej dokładne jako wykonawcze i całkiem inna konstrukcja niż USA.

Tobie wysłałem plany USA,z których można zbudować model od podstaw,więc wykonaj płaty zgodnie z planem.

Opublikowano

Ok. Panie Henryku platy zrobie tak jak na planach mam .Od poniedzialku popracuje przy skrzydelkach .

A to efekt mojej dzisiejszej pracy.

tmczescior5.jpg

tmbaldachimwy6.jpg

w800.png

Tych koleczkow bukowych tam nie bedzie zalorzylem je tylko dla pomierzenia katow zamocowania baldachimu ,beda tam prety stalowe a w skrzydlach rurka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.