Grzesiek Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 https://www.hydromarine.de/Propeller/Octura-Propeller:::9_43.html?MODsid=tar8ng9504jtl3s3tje4ijm373 tu masz jeden z wielu sklepow w niemczech gdzie kupisz octure i prathera mowa o srubach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) W takim razie SZACUN że i tak dałeś radę te dwie łodzie zbudować ! Każdy kiedyś zaczynał i strzelał gafy, ale najważniejsze żeby się nie poddawać, czytać, słuchać, podpatrywać, budować ,próbować i korygować błędy ! W tej kolejności właśnie A ta duża łódka naprawdę fajnie wygląda i warto zawalczyć o to, żeby też fajnie pływała !! Trzymam kciuki za powodzenie operacji !! No i czekam na film z pływania po korektach !!! Ps. Jeden mój model latający przerabiałem dość znacznie chyba z cztery razy zanim poleciał tak jak chciałem ( są świadkowie tych operacji ), a potem latał jak po sznurku i lata do dzisiaj... Ale ja lubię poeksperymentować ! Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1979 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Troszke łódki od środka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) No i od tego trzeba było zacząć !!! I od tego filmu z prób na wodzie z różnymi śrubami - szybciej by wyszło - że tak powiem - szydło z worka !! Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Nie chwal się Przemek modelem od środka bo tu nie o to Ci chodzi. Przerób łódkę tak ja koledzy radzą w/g obowiązujących proporcji takich konstrukcji i nie kupuj następnej śruby bo nie od niej to wszystko u Ciebie zależy. Śrubę kup na końcu jak uzgodnisz z wodniakami , że model gotowy i jaka to ma być w końcu śruba. W takim razie SZACUN że i tak dałeś radę te dwie łodzie zbudować ! Każdy kiedyś zaczynał i strzelał gafy, ale najważniejsze żeby się nie poddawać, czytać, słuchać, podpatrywać, budować ,próbować i korygować błędy ! W tej kolejności właśnie A ta duża łódka naprawdę fajnie wygląda i warto zawalczyć o to, żeby też fajnie pływała !! Trzymam kciuki za powodzenie operacji !! No i czekam na film z pływania po korektach !!! Ps. Jeden mój model latający przerabiałem dość znacznie chyba z cztery razy zanim poleciał tak jak chciałem ( są świadkowie tych operacji ), a potem latał jak po sznurku i lata do dzisiaj... Ale ja lubię poeksperymentować ! Andrzeju, czy mógł byś zastanowić się, w Twoim przypadku to już chyba sześć razy, zanim wyślesz jakiś nie na temat post? I po co jak zwykle podkolorowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Stefan - a dlaczego się nie ma pochwalić ? Zrobił kawał łodzi w pięknym oldtimerowym stylu, włożył serce, starał się i to jeszcze w trudnych warunkach realizacyjnych - nikt nie jest od razu doskonały i każdemu się małe wtopy przytrafiają !! Pewnie Przemek skorzysta z kilku naszych uwag i doprowadzi do poprawnego pływania tej jednostki. Dobrze że zapytał bo sam mógł by mieć trudności w wyprowadzeniu tego na prostą - nie ma co się tu kwasić i traktować go z góry . To w końcu zabawa i relaks ma być , pomoc i zachęta dla rozwoju modelarstwa a nie jakieś połajanki.... A jeżeli chodzi o kolory tekstu to czasami warto ich użyć aby wydobyć pewien kontekst - lubię kolory więc ich używam skoro są dostępne takie możliwości ! Szarości mamy dość na co dzień ! Pozdrowienia ! Ps. Ale przemyślę Twoje uwagi ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi