robloz Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Potrzebuję wykonać koła do modelu o średnicy ok.150 mm i 20mm. szerokości. Model 5 kg. wzorowany na tych z I wś. Może ma ktoś sposób jak je wykonać, jakaś guma/pianka? Te gotowe kosztują trochę za drogo jak na model do rekreacyjnego latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Witam Tu temat był opisany i super pokazany na zdjęciach: http://pfmrc.eu/index.php/topic/21298-jak-zrobi%C4%87-ko%C5%82a-do-modeli-historycznych/ Ale mi nie wyświetlają się grafiki. Jeżeli ten problem jest również u Ciebie to może Skontaktuj się z Henrykiem S. na pewno pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Ok. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Koła od wózków dziecięcych lub bagażowych też się nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Witam wprawdzie nie 150mm x20mm a 180mm wykorzystałem z hulajnogi po przetoczeniu z szerokości 30 mm na 18 mm waga jednego to a za dwie sztuki zapłaciłem 41 PLN teraz zbieram się aby boczne maskownice kółka są wyposażone w gniazda łożysk oraz występują w różnych średnicach Pozdrawiam Paweł N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Dzięki za pomoc. Problem chyba rozwiązałem kupując koła od wózka na zakupy z mikrogumy (140x25mm). Wymienię tylko środek i powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Albo wydrukuj jak w tym modelu https://3dlabprint.com/wp-content/uploads/2017/09/3DLabPrint-SpitfireIX_userguide-2.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi