Waldi2 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Witam wszystkich. Mam taki problem: Nie mogę nigdzie dokupić 5-cio łopatowego śmigła do Pilatusa PC-21. Te dostępne mają większą średnicę i nie da się startować z trawy. Potrzebuję jakiejś porady gdzie szukać wiedzy na temat doboru śmigła dwu lub trzyłopatowego w miejsce oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Kiedyś, kiedyś ja czy kto inny wklejaliśmy tabelę dla zamiany śmigieł z 2łopatowego na więcej. Gdzie tego teraz szukać nie mam pojęcia. Może przez gogle próbuj bo to musi gdzieś funkcjonować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Obciąć końcówki, wyważyć i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 I tu bardzo myślisz się Robert, przynajmniej jeśli chodzi o spalinę. silnik w ogóle nie chciał równo pracować na tak przyciętym. Ale w elektrykach to tak właśnie robiłem jeśli nie mogłem dobrać skoku na mniejszych średnicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Może tutaj coś znajdziesz. http://www.drivecalc.de/PropCalc/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi