Starless Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opanowany Easystar, Funcub, Heron I Cularis. W hangarze czeka Extra 300 C Multiplexa. Boje się, że ja rozbiję, i pomyślałem o jakimś jeszcze ogniwem pomiędzy. Np. średnio lub dolnopłacie, zdolnym do akrobacji, statecznym oraz niezbyt szybkim i przewidywalnym. Co byście zaproponowali?? Pozdrawiam, Starless Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Wiesz, jeśli ograniczysz wychylenia i dasz spore expo, to pewnie z tej Extry da się zrobić "trenerka", żeby sobie polatać bez ambicji akrobatycznych. A później, stopniowo można zwiększać wychylenia i ograniczać expo. Natomiast jeśli chcesz się nauczyć nieco agresywniej machać drągami na aparaturze, to polecam jakąś piankę od RcFactory. Świetnie latają i są praktycznie niezniszczalne, więc pozwalają bezstresowo "wejść" w akrobację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Myślę że dasz sobie radę z tą Extrą już, jak wyżej napisał kolega zmniejszyć wychylenia i minimalnie na przód doważyć aby zbyt agresywnie się nie miotał w zakrętach. Ja po 3cim modelu trenerka przesiadłem się na extrę konstrukcyjną i dałem radę, niestety rozbiłem ją po jakiś 10-15stu lotach i to nie z winy moich umiejętności (coś w niej strzeliło, huk tylko usłyszałem i nie szło wyjść z korkociągu). Mogę powiedzieć że jak zmniejszyłem wychylenia oraz lekko na przód był doważony to nawet nie odczułem super różnicy że przesiadłem się z górnopłata trenerka na dolnopłata Extre. Extra np sama nie wracała po zakręcie do poziomu trzeba było jej pomóc no i lądowanie musiałem jej pomagać nie jak w trenerku że sam siadał na ziemię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starless Opublikowano 1 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Dzięki Panowie, a tak np. Black Horse Renegade?? z napędem elektrycznym, może być fajny do podstaw akrobacji, co Wy na to?? Model mi się wizualnie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Wiesz, to już chyba lepiej zacznij latać tą Extrą. Renegade to model konstrukcyjny (a chyba jeszcze takim nie latałeś). Jak przygrzmocisz, to zaboli.. No i do naprawy trzeba mieć jako tako wyposażony warsztat i umiejętności. A Extra to piankolot, po krecie trochę CA i znów - hajda w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Marcin dobrze Ci podpowiada, spróbuj tak właśnie. Dasz radę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Trzymaj się epp i zabieraj się za Extre. Model Multiplex-a to Extra z nazwy, to bardzij fun-fly niż akrobat. Gruby profil płata nie pozwoli na duże szybkości a przy małych wychyleniach na pewno dasz radę nim latać bo multiplex tworzy zestawy dla każdego a nie dla wyczynowców. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi