Osa Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Michał opisał w moim wątku jakie parametry by wybrał co do wyboru silników i takich szukam. Na razie gromadzę materiały do pokrycia wydrukowanego kadłuba (laminat, żywica) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Mały update postępów: kadłub został posklejany, uszczelniony przywołaną wcześniej żywicą (2 wartswy ze szlifowaniem pomiędzy), na to poszła szpachlówka w spraju (MOTIP) i na to lakier Duplicolor NEXT. Na frazie pokład dostał 2 warstwy, teraz w planie malowanie dna i burt. Na koniec na to pójdzie klar tej samej firmy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jaką wagę osiągnąłeś w tym momencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 891g kadlub 250g pokrywa 260g naped 478g silnik 40g serwa 94g regulator 294g bateria (3S 3500mAh) razem gotowa do plywania: 2300-2350g ta bateria to chyba mala bedzie na ta lodke, powinna byc pewno 5000 wtedy przybywa 110g i robi sie 2450g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Maszynki można zostawić w spokoju, ale śruba napędowa do RC ślizgu mnie nurtuje. Wydruk śruby. Znalazłem plik stl ze śrubą o średnicy ok. 45 mm, który wygląda zachęcająco. Obejrzeć można go w przeglądarce sieciowej: https://www.viewstl.com i zapewne wydrukować też. Problem leży w skalowaniu rysunku na inny wymiar... Speed_measuring_propeller.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Mirku - ta konkretna lodka ma koncept śruby niezanurzonej - co przypomina raczej skrzyżowanie konceptu bocznokołowca, z tylnokołowcem i mechanicznym wioślarzem... Co do pliku STL - to ponieważ są to dane cyfrowe - to w programie do druku wystarczy podać współczynnik skalowania i śrubę możesz zrobić 25mm, 85mm - ile dusza zapragnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 ja natomiast znalazłem turbinę typu jet https://www.thingiverse.com/thing:2872620 i całkiem niezłego to kopa daje, nie wiem tylko czy bieg wsteczny na tym działa. ciekawe ile by kosztowało wydrukowanie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 I to jest właściwy kierunek. Napęd strugowodny zawiera w sobie dyszę, a ta przyspiesza przepływ czynnika czyli prędkość wzrasta, albo moc maleje. Drukarka w takim przypadku staje się prawdziwym skarbem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Projektant łódki która robię dał się namówić na przbudowanie tego kadłuba na właśnie taki napęd. Zapytam o status i czy mogę pokazać obrazki tego jak to wygląda. EDIT: kilka obrazków: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Status na dziś: Sprawdziłem szczelność - NIE PRZECIEKA Musze jakieś mocowanie baterii dorobić; będziepółeczka na 2 pakiety 4S 2250 mAh Czas to gdzieś wypróbować. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Jestem pod wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Tej półki za modelem :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi