nester-alu Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Kolektory do wszystkich silników-dopasowane według indywidualnych potrzeb. Kontakt: alu-nester.com tel: 602523169 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nester-alu Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 A czy jest możliwość wykonania takich malutkich, prostych, do tłumików żarowych Super Tigre G40, G51 ?? Witam, jest taka możliwość. Potrzebny rysunek detalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Szykuję na wiosnę nowy model http://riku.pl/towar/p/id/96732/kontekst/3827/ Napęd to DLE 20RA. Model ma przewidziany kanał na tłumik typu kanister. Tłumik zakupiłem w Nastiku. I wystąpił problem z połączeniem silnika z tłumikiem odpowiednim kolektorem. Po konsultacji z p. Rafałem z f-my alu-Nester wykonałem ze sklejki szablon. Cały "figiel" polegał na tym że czoło flanszy nie mogło być prostopadłe do osi rury. Było to wynikiem wykłonu silnika i przesuniętego jego mocowania względem osi kadłuba. Szablon wysłałem w poniedziałek a gotowy kolektor wraz z uszczelką i śrubami mocującymi odebrałem na poczcie w piątek Kolektor został bardzo precyzyjnie wykonany ! Pasuje jak ulał Bardzo dobry kontakt telefoniczny i bardzo fachowa robota i przystępna cena Polecam firmę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Darek, niesamowite... A jakie to ma znaczenie w tym temacie skoro to o firmie Alu Nester a nie o samoróbkach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 No to Darku, zwracam honor . Pochwal się swoim wyrobem i z ciekawości napisz (jeśli to nie tajemnica) dlaczego zrobiłeś je sam a nie zleciłeś firmie AluN ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nester-alu Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Tak jeszcze przy okazji tego wątku, gdyby ktoś poszukiwał podobnych rozwiązań - poniżej przykład adapteru (przejściówki) dla silnika Super Tigra G40, wykonanego w firmie Alu-nester com Nester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niziel Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam, Nester-alu kolego Rafale, mam do Ciebie pytanie. Widzę, że robisz różne "cuda" z kolektorami wydechowymi, więc zapytam czy zrobiłbyś adapter do tłumika silnika OS max 46AX ? Chcę skierować tłumik do dołu o 90st. jak widać na zdjęciu. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi