Kicior Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 Dzięki !. Odbiornik rzeczywiście oryginalny. Sprawdź kable / połączenia/ luty / możliwe spięcia. Przez 5 sezonów używałem DX6i (starą wersję, DSM2) i nigdy nie miałem takiego przypadku. Tym bardziej z DSMX i satelitką nie powinno tak się dziać.
marcinlota1977 Opublikowano 18 Września 2018 Autor Opublikowano 18 Września 2018 kable ,hmm,rozłączenia na sekunde kabla np.z napieciem nie daje takiego efektu mrugania czerwonej diody w odbiorniku wiec obstawiam ze to nie wina aku czy kabli ...
f-150 Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 Nie napięcie.Wyłączenie nadajnika lub odpięcie satelity
marcinlota1977 Opublikowano 18 Września 2018 Autor Opublikowano 18 Września 2018 odpiecie czy tez chwilowe odcięcie satelity tez nie bo odłączałem kabel na sekunde kilkakrotnie i dotykałem tak aby zaświeciła dioda to mimo sekundowego RESTARTU czy jak to nazwać , czerwona dioda nie mruga ,diody pamoranczowe dalej sie palą....
oki188 Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 Jak masz wszystko połączone i świecą pomarańczowe diody wyłącz i włącz nadajnik i wtedy zacznie migać czerwona. Każdy kolejny restart aparatury to kolejne miganie czerwonej kontrolki. Ilość mignięć pomiędzy dłuższą przerwą oznacza ile razy odbiornik tracił link. Zobacz czy zachowa się tak jak u mnie podczas testu.
marcinlota1977 Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 Tak u mnie też tak jest... Na początek wymiana radia na dx7 z tym samym odbiornikiem...
marcinlota1977 Opublikowano 30 Września 2018 Autor Opublikowano 30 Września 2018 Udało sie troszke polatac ,wczoraj 2 loty i dzisiaj 3 loty,póki co wszystko jest ok ,czerwona dioda nie mruga...zmieniłem radio i odsunełem od sieboe satelity (były od siebie 5,5 cm a teraz sa 9 cm) zobaczymy co dalej bo to zjawisko nie występowało za każdym razem.
Rekomendowane odpowiedzi