stema Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 ... gdybym miał takie zdolności plastyczna jak ty kto wie... Dla Ciebie zostało uszycie rękawiczek z palcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Zdolności plastycznych to na tym forum mało komu brakuje, mniej jest natomiast wiary we własne umiejętności. Ale ze mnie kaznodzieja czy co? :-) Dzisiaj pilot dostał pierwszą warstwę ubrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Witam znając Stefan Wieśka to i sznurówki przy butach pewnie zrobi jak dla mnie pilot już teraz wygląda fantastycznie. Wracając do silnika jednak zdecydowałem się na wycinanie kółeczek rurkami. ta metoda będzie jednak najszybsza i najefektowniejsza chodzi o powtarzalność. Niestety będę miał chwile przestoju bo nie mam rurki 6 i 7mm skończyła się także farba aluminiowa. Dzisiaj zamówiłem graty i czekam aż przyjdą. Łącznie będę potrzebował ponad 160 krążków połowę tych najmniejszych wyciąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Poszukaj starej anteny teleskopowej od radia. Rurki w kilku rozmiarach. Sznurówki odpadają, buty to mają być jak na planie, ocieplane. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Poszukaj starej anteny teleskopowej od radia. Rurki w kilku rozmiarach. Sznurówki odpadają, buty to mają być jak na planie, ocieplane. :-) Czytasz mi Wiesiek w myślach właśnie myślałem o antenie nawet znalazłem stare niedziałające mini radyjko niestety średnica najgrubszej rurki jest za mała potrzebuje tych rurek po 5 cm niestety trzeba było kupić po metrze ale to nie strata bo wiem że w przyszłości się przydadzą do innego projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Dzisiaj kolejne detale. Gałki oczne i futrzane buty z kożuszkiem. Dodałem też trochę ciała na udach i biodrach bo wychodził anorektyk jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 To mamy tak: rękawiczki, kurtkę z kołnierzem z kożucha, guziki, mapnik na piersi. Zostały tylko: pilotka, szalik i okulary i retusz. Siedząc na paczce zapałek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Trochę retuszu, cieni, oczy, mapa, ścieki na kurtce. Na obecną chwilę pilotowi się przytyło, waga pokazuje... 2g (dwa gramy). Wsiadanie do kokpitu to będzie wyzwanie, dłonie zahaczają o deskę przyrządów, pilot na szczęście jest elastyczny to możesz go trochę podgiąć lub pochylić. Pozycja przed wsiadaniem do kabiny; I jak to wygląda na mojej makiecie kokpitu (pamiętaj, że ta makieta jest delikatnie mniejsza. Edytowane 16 Listopada 2018 przez Vesla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Po prostu miodzio świetna robota Wiesław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Rurki doszły to i zabrałem się za cylindry marnie widzę silnik w tej skali trochę się pomorduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Cylindry już masz. Teraz poskładać i ponaklejać przewody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Rurki doszły to i zabrałem się za cylindry marnie widzę silnik w tej skali trochę się pomorduję DSCF3855.JPG Dasz radę , fajnie całość wygląda, gratulacje. Wiesiek, a temu pilotu , to mógłbyś zrobić trochę większą klatę, coby wyglądał jak chłop z jajami a nie kalesony . Ale prawdę mówiąc świetna robota . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Musi się zmieścić do kokpitu. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Jędrek, są też ludzie szczupli, nazywani czasami suchymi. Z tego co się orientuję to w czasie WWI każda para wyszkolonych rąk się liczyła. Przymioty kulturystyczne raczej schodziły na drugi plan. Świetna robota Panowie. Wiesiek rób czym prędzej pilotkę, bo póki co to gostek wygląda jak Telly Savalas z pamiętnego serialu: Kojak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Spoko, pilotka musi być. Jeszcze uszy, żeby pilotka odstawała gdzie trzeba i gogle, mam pomysł na szkła w goglach zobaczymy czy wyjdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Witam widzę że temat w tabu nawet Jędrek się pokazał Wiesiek zaskoczy nas jeszcze nie raz sam nie mogę się doczekać pilotki Dzisiaj troszkę podłubałem farba jeszcze na nieszczęście nie doszła ale coś tam psikłem. Głowice cylindrów gotowe z jednym ale niestety gdzieś mi wcięło jeden cylinder szukania na marne będę musiał zrobić jeszcze raz no taki los modelarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Obserwuję cały czas , ale niema co nawet pisać, tylko podziwiać i czekać na końcówkę. Zbieram siły na jakieś dłubanie, no a trzeba jeszcze zakończyć inne budowy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Ja bym te cylindry pomalował na czarny lub oksyd a potem metodą suchego pędzla (najlepiej ze sztywnym włosiem) nakładał srebrną. Efekt będzie jakby spod nagaru i brudu przebijał metal. U mnie weekend czyli przerwa. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Tak też całkiem ładnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 I pilot już gotowy do wysyłki :-) Ale po kolei. Pilotka to sprawa prosta więcej zabawy było z goglami. Obciąłem kawałek rurki aluminiowej i po jej oszlifowaniu i naklejeniu na pomalowany papier uzyskałem gogle. Pierwsze mi się nie podobały zrobiłem drugie (płytsze). Szkła uzyskałem odciskając gogle w celofanie do pieczenia. :-) Dalej to już prościzna. Szalik to wycięty paszek z białej reklamówki, Wojtek możesz go odciąć i zrobić swój jak będzie nie pasował. Całość w kabinie wygląda jak na zdjęciach. Jutro jeszcze kontrola, ostatnie retusze i gotowy. Wojtku jak będziesz go montował to pamiętaj, że można zginać kończyny i korpus o pewnym zakresie. Pod naciskiem można go lekko przeformować. Możesz też odciąć ( :-O ) coś jak nie będzie pasowało. :-) Masa figurki to 2-3gramów, mam nadzieje, ze to nadal w limicie dla Twojego PUP'a :-) Planujesz latać w hali, czy czekasz na pogodę? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi