GMisio Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Witam Wszystkich jak w temacie podczas flashowania FC w CleanFlight omskną mi się plik i dokonało się. Przy próbie ponownego flashowania już odpowiednim plikiem FC jest brak komunikacji pomiędzy komputerem a FC. Pytanie, czy jest to proces odwracalny? Jeżeli tak, to zrobić? Pozdrawiam GMisio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Brak komunikacji tzn? Powinienes byc w stanie przeflashowac go ponownie. Jeżeli nie zgłasza się bootloader to może powinieneś wypalić go ponownie? Ale do tego potrzebujesz zewnętrzny programator - bo ten na USB już nie działa. Czy próbowałeś flashować go zaznaczając opcję - no reboot sequence? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMisio Opublikowano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Brak komunikacji tzn? Powinienes byc w stanie przeflashowac go ponownie. Jeżeli nie zgłasza się bootloader to może powinieneś wypalić go ponownie? Ale do tego potrzebujesz zewnętrzny programator - bo ten na USB już nie działa. Czy próbowałeś flashować go zaznaczając opcję - no reboot sequence? Tak próbowałem, komunikat mam No response from the bootloader, programing failed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Może to pomoże? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Musisz zewrzeć dwa pady na płytce:https://cdn-global-hk.hobbyking.com/media/file/809619888X1213355X52.jpg Podpiąć od USB i wtedy wymusić flashowanie (najwygodniej z opcją flash on contact) Ja swoje pady zwarłem robiąc kreskę ołówkiem, a po flashowaniu wyczyściłem gumką do mazania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMisio Opublikowano 20 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Dzięki za podpowiedzi będę próbował wrócić je do życia. UWAGA nie flashować Illuminati plikien dla NAZE v2.40. z 3.03.2018 bo zrobicie sobie problem. Ja na drugim FC próbowałem zaktualizować oprogramowani z 2.02. na 2.04. no i mam dwa problemy. Na 2.02. chodziło całkiem ładnie, ale lepsze jest wrogiem dobrego ... . Zatem będę bieglejszy we flashowaniu FC. Pozdrawiam GMisio Dzięki wszystkim za pomoc odzyskałem oba.PozdrawiamGMisio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMisio Opublikowano 21 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Witam dzięki za podpowiedzi, udało mi się odzyskać oba. Pozdrawiam GMisio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi