Skocz do zawartości

Illuminati32 przeflashowany złym plikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

jak w temacie podczas flashowania FC w CleanFlight omskną mi się plik i dokonało się. Przy próbie ponownego flashowania już odpowiednim plikiem FC jest brak komunikacji pomiędzy komputerem a FC.

Pytanie, czy jest to proces odwracalny? Jeżeli tak, to zrobić?

Pozdrawiam

GMisio

Opublikowano

Brak komunikacji tzn? 

Powinienes byc w stanie przeflashowac go ponownie. Jeżeli nie zgłasza się bootloader to może powinieneś wypalić go ponownie? Ale do tego potrzebujesz zewnętrzny programator - bo ten na USB już nie działa.

Czy próbowałeś flashować go zaznaczając opcję - no reboot sequence?

Opublikowano

Brak komunikacji tzn? 

Powinienes byc w stanie przeflashowac go ponownie. Jeżeli nie zgłasza się bootloader to może powinieneś wypalić go ponownie? Ale do tego potrzebujesz zewnętrzny programator - bo ten na USB już nie działa.

Czy próbowałeś flashować go zaznaczając opcję - no reboot sequence?

Tak próbowałem,

komunikat mam

No response from the bootloader, programing failed.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi będę próbował wrócić je do życia.

UWAGA nie flashować Illuminati plikien dla  NAZE v2.40. z 3.03.2018 bo zrobicie sobie problem.

Ja na drugim FC próbowałem zaktualizować oprogramowani z 2.02. na 2.04. no i mam dwa problemy.

Na 2.02. chodziło całkiem ładnie, ale lepsze jest wrogiem dobrego ... . Zatem będę bieglejszy we flashowaniu FC.

Pozdrawiam

GMisio

Dzięki wszystkim za pomoc odzyskałem oba.
Pozdrawiam
GMisio

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.