radziu45 Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam wszystkich na relacji budowy RWD 8 Rozpiętość według skali 220 cm Jakie malowanie jeszcze nie wiem czas pokaże a wersji trochę było to jest z czego wybrać . Do napędu będzie silnik typu piła łańcuchowa 20 cm Już coś się klei . Dodam jeszcze że dwie takie RWD-y będą , mój kolega też będzie budował może coś tu pokaże . 1
leszek-bart Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Ciekawy model . Jaka jest planowana waga i czy model jest wycinany laserowo ?
radziu45 Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Opublikowano 4 Listopada 2018 Ciekawy model . Jaka jest planowana waga i czy model jest wycinany laserowo ? Waga trudno powiedzieć ale myślę że nie przekroczy 6 kg , wszystko wycinane jest frezem .
Krzysiek70 Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam z jakich planów powstaje te cacko?
radziu45 Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam z jakich planów powstaje te cacko? Plany narysowałem sam na podstawie rysunków z neta .
Zdzisław Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Cześć. Widzę że konstruktor i frezarka się nie obijają. Znając Ciebie to model będzie dopracowany.
radziu45 Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 Coś dalej do przodu idzie .
radziu45 Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Opublikowano 9 Listopada 2018 No i mamy skrzydło w całości
radziu45 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2018 Witam . Nic tu się nie działo ale prace szły do przodu , skrzydło gotowe do oklejania .
PilotM Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ładne - powodzenia, a czemu ja nie widziałem tych modeli w tle na lotnisku?
radziu45 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ładne - powodzenia, a czemu ja nie widziałem tych modeli w tle na lotnisku? RWD 5 było na piknikach , a dwupłatowiec też kiedyś w Bobrownikach był .
PilotM Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 RWD 5 było na piknikach , a dwupłatowiec też kiedyś w Bobrownikach był . Zgadza się RWD 5 był a dwupłata nie pamiętam widzę że polubiłeś RWD bo budujesz kolejne
radziu45 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2019 Witam w nowym roku , wszystkim życzę udanych lotów i tyle lądowań ile startów . Co by nikt nie myślał że nic się nie dzieje to coś do przodu jest . Trochę wyciętych wręg do kadłuba już jest , za dzień może dwa będzie reszta .
radziu45 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2019 Kadłub prawie gotowy , jeszcze góra okleić balsą i wkleić na epoksyda wręgę silnika .
Chuck Yeager Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Coraz lepsze silniki montują w tych piłach łańcuchowych jak widzę Piękny model będzie, gratuluję! Chyba się kiedyś zgłoszę po taki zestawik.
radziu45 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2019 Coraz lepsze silniki montują w tych piłach łańcuchowych jak widzę Piękny model będzie, gratuluję! Chyba się kiedyś zgłoszę po taki zestawik. Dzięki . Jak oblatam na wiosnę i będzie dobrze latał to będę wycinał na sprzedaż , chyba że chcesz teraz to na swoją odpowiedzialność .
Chuck Yeager Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Teraz siedzę nad Mustangiem z planów Ziroliego i jeszcze mam do przejrzenia 3 modele na sezon i małych poprawek (jakieś wymiany wężyków do benzyny i inne drobne naprawy), więc jest co robić ale na następną zimę jak dożyję jak znalazł.
radziu45 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2019 Witam . Na dzień dzisiejszy model prawie gotowy do oklejania .
radziu45 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2019 To w sezonie latamy Marku pewnie polatamy , jeszcze trzeba trochę metalowych części wykonać , mocowanie baldachimu jest gotowe jeszcze zastrzały i podwozie .
Rekomendowane odpowiedzi