radziu45 Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam wszystkich na relacji budowy RWD 8 Rozpiętość według skali 220 cm Jakie malowanie jeszcze nie wiem czas pokaże a wersji trochę było to jest z czego wybrać . Do napędu będzie silnik typu piła łańcuchowa 20 cm Już coś się klei . Dodam jeszcze że dwie takie RWD-y będą , mój kolega też będzie budował może coś tu pokaże . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Ciekawy model . Jaka jest planowana waga i czy model jest wycinany laserowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Ciekawy model . Jaka jest planowana waga i czy model jest wycinany laserowo ? Waga trudno powiedzieć ale myślę że nie przekroczy 6 kg , wszystko wycinane jest frezem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek70 Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam z jakich planów powstaje te cacko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam z jakich planów powstaje te cacko? Plany narysowałem sam na podstawie rysunków z neta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Cześć. Widzę że konstruktor i frezarka się nie obijają. Znając Ciebie to model będzie dopracowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Coś dalej do przodu idzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 No i mamy skrzydło w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Witam . Nic tu się nie działo ale prace szły do przodu , skrzydło gotowe do oklejania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ładne - powodzenia, a czemu ja nie widziałem tych modeli w tle na lotnisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ładne - powodzenia, a czemu ja nie widziałem tych modeli w tle na lotnisku? RWD 5 było na piknikach , a dwupłatowiec też kiedyś w Bobrownikach był . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 RWD 5 było na piknikach , a dwupłatowiec też kiedyś w Bobrownikach był . Zgadza się RWD 5 był a dwupłata nie pamiętam widzę że polubiłeś RWD bo budujesz kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Witam w nowym roku , wszystkim życzę udanych lotów i tyle lądowań ile startów . Co by nikt nie myślał że nic się nie dzieje to coś do przodu jest . Trochę wyciętych wręg do kadłuba już jest , za dzień może dwa będzie reszta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Kadłub prawie gotowy , jeszcze góra okleić balsą i wkleić na epoksyda wręgę silnika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Coraz lepsze silniki montują w tych piłach łańcuchowych jak widzę Piękny model będzie, gratuluję! Chyba się kiedyś zgłoszę po taki zestawik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Coraz lepsze silniki montują w tych piłach łańcuchowych jak widzę Piękny model będzie, gratuluję! Chyba się kiedyś zgłoszę po taki zestawik. Dzięki . Jak oblatam na wiosnę i będzie dobrze latał to będę wycinał na sprzedaż , chyba że chcesz teraz to na swoją odpowiedzialność . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Teraz siedzę nad Mustangiem z planów Ziroliego i jeszcze mam do przejrzenia 3 modele na sezon i małych poprawek (jakieś wymiany wężyków do benzyny i inne drobne naprawy), więc jest co robić ale na następną zimę jak dożyję jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Witam . Na dzień dzisiejszy model prawie gotowy do oklejania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 To w sezonie latamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 To w sezonie latamy Marku pewnie polatamy , jeszcze trzeba trochę metalowych części wykonać , mocowanie baldachimu jest gotowe jeszcze zastrzały i podwozie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi