kuba r. Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 Witam, uszkodziłem centropłat w Jantarze i zastanawiam się, czy ktoś wie jaki tam jest profil? Kiedyś słyszałem, że to jakaś modyfikacja RG15, ale nie jestem przekonany. Chciałem zrobić ten centropłat od nowa, oczywiście domowymi sposobami i fajnie byłoby wydrukować go z programu Profili, żeby użyć w CNC W rzucie z góry centropłat jest prostokątem, więc sprawa ułatwiona. Chodzi mniej więcej o tą wczesną wersję Jantara: Pozdrawiam, Kuba
Shock Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 A nie możesz skontaktować się z producentem ? to chyba żadna tajemnica a info najwiarygodniejsze
marcin668 Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 Sprzedaj szybowiec, jak zepsuty !
wojtek-a Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 Producent nie powie ... Edit: przypomnialo mi sie, ze kiedys jeden z kolegow-zawodnikow uszkodzil skrzydlo w pewnym topowym modelu. Przecial ladnie na pol, skopiowal profil, porownaj w pewnym programie i sie zdziwil...
kuba r. Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Opublikowano 11 Listopada 2018 Próbowałem jakiś czas temu skontaktować się z Wojtkiem B. przez forum, ale nie odpisał stąd zadaję pytanie tutaj... Czyli nikt, nic? Kuba
wojtek-a Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 Pozostaje zrobic jak moj znajomy. Przeciac skrzydlo ladnie pod katem prostym, tam gdzie nie jest zdeformowane. Odrysowac na kartce. Zeskanowac i zapisac w PDF czy jako zdjecie itd...jak to zostalo juz wczesniej powiedziane... ps: a naprawic sie nie da?
kuba r. Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Opublikowano 12 Listopada 2018 Ten centropłat, który mam nie był oryginalny i po prostu się złożył w powietrzu przy bardzo ciasnej pętli - twórca popełnił ewidentny błąd konstrukcyjny.
Rekomendowane odpowiedzi