Skocz do zawartości

Jaki profil w starszej wersji Jantara F3J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

uszkodziłem centropłat w Jantarze i zastanawiam się, czy ktoś wie jaki tam jest profil? Kiedyś słyszałem, że to jakaś modyfikacja RG15, ale nie jestem przekonany. Chciałem zrobić ten centropłat od nowa, oczywiście domowymi sposobami i fajnie byłoby wydrukować go z programu Profili, żeby użyć w CNC :) W rzucie z góry centropłat jest prostokątem, więc sprawa ułatwiona.

Chodzi mniej więcej o tą wczesną wersję Jantara:

85847ee5f1151a85med.jpg

Pozdrawiam,

Kuba

Opublikowano

Producent nie powie ;) ...

Edit: przypomnialo mi sie, ze kiedys jeden z kolegow-zawodnikow uszkodzil skrzydlo w pewnym topowym modelu. Przecial ladnie na pol, skopiowal profil, porownaj w pewnym programie i sie zdziwil...

Opublikowano

Próbowałem jakiś czas temu skontaktować się z Wojtkiem B. przez forum, ale nie odpisał stąd zadaję pytanie tutaj... Czyli nikt, nic? :)

Kuba

Opublikowano

Pozostaje zrobic jak moj znajomy. Przeciac skrzydlo ladnie pod katem prostym, tam gdzie nie jest zdeformowane. Odrysowac na kartce. Zeskanowac i zapisac w PDF czy jako zdjecie itd...jak to zostalo juz wczesniej powiedziane...

ps:

a naprawic sie nie da?

Opublikowano

Ten centropłat, który mam nie był oryginalny i po prostu się złożył w powietrzu przy bardzo ciasnej pętli - twórca popełnił ewidentny błąd konstrukcyjny.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.