yarecki61 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Robert,chcę właśnie zastosować ten wariant... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Jarek, a gdzie Ty nim chcesz latać? O Kobylnicy można powoli zapominać. Gdzieś koło stacji Orlen w Murowanej jest "lotnisko" modelarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Tak,jest.... przed stacją po lewej stronie za takim małym sklepem meblowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Jarek. Tam latasz? Jak tam jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Nie ,jeszcze tam nie latam,ponieważ trzeba się zapisać do stowarzyszenia ,,Czerwonaki". No a jak tam jest???.Dość duża równa łąka,na przeciw jest las.W zeszłym roku była tam taka imprezka ,,Poleć z Nami"zorganizowana właśnie przez ,,Czerwonaki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Jarek, dziękuję Ci serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Prace poszły do przodu.....sk i sw wklejone,czyli cały ,,ogon"gotowy.Trochę pracy jeszcze mnie czeka - montaż serw,zamontować pull-pull,montaż elektryki itp....a na koniec przymiarka,wycięcie otworów i montaż maski silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Jarek, a maski nie przymierzałes jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Maskę mierzyłem,i po zamontowaniu silnika wygląda to w ten sposób jak zaznaczyłem na fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Maska oczywiście wchodzi też z marginesem na kadłub? Pamiętaj żeby aku i serwo gazu montować po wstępnym wyważenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Tak... wchodzi,maska tak wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Jeśli maska posiada (a powinna) skos do płaszczyzny piasty to będzie ok, tym bardziej że dojdzie podstawa kołpaka która odsunie jeszcze z 2/3 mm śmigło od maski Jeśli zaś maska nie ma skosu to musisz dać podkładki pod silnik gdyż śmigło z lewej strony (patrząc od przodu) może być bardzo blisko maski a wręcz może obcierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Tak,maska ma skos, powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Witam i kibicuję. Ja właśnie kończę swojego. Mam takiego w wersji czerwono czarnej. Zostało wyciąć otwór w masce na cylinder. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Witam Rafał.Może zdradziłbyś jakie wyposażenie masz w swoim Slicku, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 A więc po kolei: silnik RCGF 30cc serwa Savox SA-1258TG 4szt. (wysokość, lotki), 1256 kierunek i SC-0254MG gaz regulator Dualsky VR Pro Duo akumulatory 2x SLS 1300mAh Quantum Eneloop 4,8V do zapłonu Kill switch RCexl tłumik pitts W niedzielę wstępnie docierałem silnik na desce, wypalił 2 litry na mineralnym. Załączam fotkę z rozmieszczenia bebechów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Dzięki Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Rafał, powiedz mi jeszcze jak wypadł Tobie SC, i jaka waga do lotu. Jak oblatasz Slicka, wklej filmik... Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 A więc po kolei: silnik RCGF 30cc serwa Savox SA-1258TG 4szt. (wysokość, lotki), 1256 kierunek i SC-0254MG gaz regulator Dualsky VR Pro Duo akumulatory 2x SLS 1300mAh Quantum Eneloop 4,8V do zapłonu Kill switch RCexl tłumik pitts Baterie od zapłonu obok odbiornika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Teraz oczekuje na wyposażenie,jeszcze troszkę dłubania i montaż maski silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi