Michal4x4 Opublikowano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Dobry wieczór, Okazało się przed chwilą że ta parówka lata!!! Ręce mi jeszcze latają po literkach...:) Okazało się, że moc silnika ze śmigłem 7x3,5x3 jest wystarczająca do pociągnięcia modeliku przy obciążeniu o ile dobrze pamiętam 37g/dm. Lata kurcze bardzo stabilnie i co mnie strasznie zdziwiło, nawet powoli. Oczywiście filmu nie mam ale będzie na pewno, bo modelik przeżył bez żadnej szkody. Poniżej parę zdjęć na chwilę przed lotem i jedno po powrocie;) Pzdr, M 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Nareszcie, fajnie że lata, ale tak jak mówisz powinien być nerwowy w locie, widać pekaty kadłub przy tak małych prędkościach nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Tak kadłub to widać chyba nie problem; martwiła mnie mocno duża waga modelu, stos cienki profil skrzydła i mały rozstaw płatów i usterzenia. Lotki już "fabrycznie" ustawilem obie na ca 2 stopnie w górę. Ale najważniejsze było "olśnienie" jakiego doznałem przy rozbiciu Faireya (4 lotki prawie na calej rozp płatów) - a mianowicie, że istnieje expo i redukcja wychylenia serw ("dual rates"). Dziś ustawiłem expo na -35% i redukcję wych lotek do 60% (bo są małe) i do 35% na SW (bo jest wyjątkowo duzy - gdybym wiedział wcześniej to bym go zmniejszył). I to się okazało gra. Trawę na łące mam ciągle (pomijając sporo miejsc wygniecionych) dość gęstą i choć nie jest za wysoka to dobrze amortyzuje lądowania na brzuchu. Pzdr, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 13 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 (edytowane) Dobry wieczór, Musiałem użyć metodologii o której istnieniu dowiedziałem się z książki pt Manager mafijny i udało się złapać "ochotnika" do kamery... https://youtu.be/Muflchplshk Pozdr, M Edytowane 13 Września 2021 przez Michal4x4 Poprawka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi