Tender79 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Kiedy tylko SU zostanie ukończony biorę się za nowy projekt, który od dawna siedział mi w głowie. Bardzo lubię estetykę steampunk i przekopując się przez internety znalazłem samoloty z gry SKYDRIFT. Dodatkowo nie udało mi się znaleźć wersji RC tych samolotów więc jeżeli się uda to będzie to pierwszy na świecie taki samolot RC. Ten model podoba mi się najbardziej: Na razie jestem na etapie wybory koncepcji. Co wiem na pewno to: 1. technika wykonania - foamboard i styropian ciety na gorąco i laminowany 2. rozpiętość około 1 300 mm 3. długość około 1 400 mm 4. waga gotowego do lotu około 1,3kg (podobnie jak mój P47) 5. profil skrzydła KFM lub skrzydło typu Flightest 6. ustrzeżenie V tail Mam pomysł na 3 wersje różniące się różniące się kształtem skrzydła i rodzajem ustrzeżenia: 1. Cruiser - skrzydło: winglet na końcówce, dodatni skos (6 stopni) , wznios około 4 stopnie, macie może jakieś propozycje co do kąta zaklinowania? - V tail 2. Acrobat - skrzydło: ujemny skos (-3,5 stopnia), wznios na 0, macie może jakieś propozycje co do kąta zaklinowania? - ster wysokości płytowy - klasyczny ster kierunku 3. Racer: - skrzydło: winglet na końcówce, ujemny skos (- 32 stopnie) , wznios około 4 stopnie, macie może jakieś propozycje co do kąta zaklinowania? - V tail tak prezentują się wstępne wizualizacje: Który byście zrobili jako pierwszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Osobiście to żadnego od podstaw nie zrobiłem ale 2 - Acro chyba będzie miał szanse na najładniejsze loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Lubię takie projekty. Osobiście zacząłbym od trzeciego, czyli jak najbardziej podobnego do tego z gry. Jak już tniesz styropian to wytnij clarkiego na skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzdek Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Samolot wygląda niesamowicie. Najbardziej podoba mi się wersja Racer. Będę trzymał kciuki za udane wykonanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi