Grzesiek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 witam złamała mi sie orginalna antena nadajnika.I teraz pytanie sa 2,2dbi i 5 dbi która kupić i jaka jest różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Złamała Ci się plastikowa obudowa? Czy urwałeś żyłę? Kup w sklepie frsky oryginalna dedykowaną do Taranisa. Mi po naprawie/wymianie anteny na pigtaila (mod na odkręcana antenę) i używaniu 5db zmarł moduł po ok 2 miesiącach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zakładaj 5 dBi zawsze to lepsze niż 2 dBi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Drut jest caly pekla na zawiasie.I dalej nic nie wiem .Przemek odradza,a Andrzej doradza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Może u Przemka był wadliwy moduł. Ja w swoim używałem oryginalnej antenki z zestawu i 7 dBi, zakupionej w sklepie, oraz wymienna antena kierunkowa -helikal i o dziwo aparatura dalej działa. Bierz mocniejszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Ok a co za tym idzie jak dam 5dBi ile moge zyskac zasiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Znając życie zaraz będzie lawina odpowiedzi-co ty piszesz, nie znasz się, czyli standard gównburza. 7dBi latałem początkowo X-8 na maks 2-2,5 km. Na helikalu w nadajniku-w odbiorniku również koniczynka(fala prawoskrętna) było 4,5km i moc sygnału na poziomie 65-70 %. Oczywiście są lepsze systemy do dalszych lotów, ale ....to były eksperymenty. Napiszę tak: stosując nadajniki o niskim poziomie mocy wyjściowej oraz anteny o dużym zysku energetycznym, uzyskasz większy zasięg łącza bezprzewodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Dziękuje zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi