RomanJ4 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 https://piximus.net/others/epic-abandoned-wwii-fighter-planes 2
Vesla Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Smutne. . . Chciałbym tam trochę pobuszować :-)
ssuchy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ale klawe foty! Od razu mi się skojarzyły z samolotem Li2 (ruski DC3), który stał w lubelskim parku Ludowym w latach, gdy uczęszczałem do podstawówki. Była w nim kawiarnia (początkowo atrakcyjny, acz generalnie nieudany eksperyment PRL-owskich władz Lublina, można o tym przeczytać: TUTAJ), potem wrak długo zalegał w tym samym miejscu (aż w końcu spłonął), "niespecjalnie" zabezpieczony i buszowaliśmy w nim do woli (aaa, żeby nie było, zastrzegam, że to nie ja go spaliłem ). Poniżej fota zalinkowana z powyższego artykułu: .. i moja fota z prywatnego archiwum: ... od lewej kolega z bloku Marek (syn sąsiadów), mój śp. brat Mirosław, no i ja (kiedy to było? ). Fota kiepska, bo sam robiłem odbitki (błona negatywowa była wywołana w profesjonalnym zakładzie) - to były moje pierwsze eksperymenty z fotografią.
jarek996 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ja jak bylem moze 8-9 latkiem , bylismy w Polanczyku na wakacjach ( w jakims domu wczasowym ) . Cale dnie ( no OK ; troche sie tez kapalem ) spedzalismy w (chyba) jakims MIGu . Moze ktos wie JAKI samolot stal na Solina w latach 70 ? Zapachu tego samolotu do dzisiaj nie zapomnialem .......
qba Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Dzięki Ssuchy za link, nie wiedziałem o takim cudzie w naszym mieście.
ssuchy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jarek, może to był któryś z Jaków odrzutowych z charakterystycznym wylotem spalin pod brzuchem. Kieeedyś taki eksponat stał i rdzewiał u nas na lotnisku aeroklubowym w Radawcu, tylko nie pamiętam który to był konkretnie typ. Kuba, to daaaaawne czasy! Li2 stał w tym miejscu, gdzie później był amfiteatr, czyli niedaleko Bystrzycy. Na poniższej fotce widok amfiteatru od strony Bystrzycy (z przeciwnej strony, niż na fotkach z samolotem): PS Jak 17: jak 23: ... Jarek jak dobrze pamiętam to u nas był chyba ten z drugiej fotki.
Rekomendowane odpowiedzi