RomanJ4 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 https://piximus.net/others/epic-abandoned-wwii-fighter-planes 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Smutne. . . Chciałbym tam trochę pobuszować :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ale klawe foty! Od razu mi się skojarzyły z samolotem Li2 (ruski DC3), który stał w lubelskim parku Ludowym w latach, gdy uczęszczałem do podstawówki. Była w nim kawiarnia (początkowo atrakcyjny, acz generalnie nieudany eksperyment PRL-owskich władz Lublina, można o tym przeczytać: TUTAJ), potem wrak długo zalegał w tym samym miejscu (aż w końcu spłonął), "niespecjalnie" zabezpieczony i buszowaliśmy w nim do woli (aaa, żeby nie było, zastrzegam, że to nie ja go spaliłem ). Poniżej fota zalinkowana z powyższego artykułu: .. i moja fota z prywatnego archiwum: ... od lewej kolega z bloku Marek (syn sąsiadów), mój śp. brat Mirosław, no i ja (kiedy to było? ). Fota kiepska, bo sam robiłem odbitki (błona negatywowa była wywołana w profesjonalnym zakładzie) - to były moje pierwsze eksperymenty z fotografią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ja jak bylem moze 8-9 latkiem , bylismy w Polanczyku na wakacjach ( w jakims domu wczasowym ) . Cale dnie ( no OK ; troche sie tez kapalem ) spedzalismy w (chyba) jakims MIGu . Moze ktos wie JAKI samolot stal na Solina w latach 70 ? Zapachu tego samolotu do dzisiaj nie zapomnialem ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Dzięki Ssuchy za link, nie wiedziałem o takim cudzie w naszym mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Jarek, może to był któryś z Jaków odrzutowych z charakterystycznym wylotem spalin pod brzuchem. Kieeedyś taki eksponat stał i rdzewiał u nas na lotnisku aeroklubowym w Radawcu, tylko nie pamiętam który to był konkretnie typ. Kuba, to daaaaawne czasy! Li2 stał w tym miejscu, gdzie później był amfiteatr, czyli niedaleko Bystrzycy. Na poniższej fotce widok amfiteatru od strony Bystrzycy (z przeciwnej strony, niż na fotkach z samolotem): PS Jak 17: jak 23: ... Jarek jak dobrze pamiętam to u nas był chyba ten z drugiej fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi