safari28 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Witam a jak Piotr rozwiążesz kwestię plucia spalin wewnątrz modelu cały model zapaćka od wewnątrz moim skromnym zdaniem coxy nie nadają się do makietowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 No taki do wciągania to słabo, a taki do palenia też coraz mniej @safari28, już miałem takie modele, trochę plują ale głównie olejem rycynowym, nie było większego problemu. Komora silnika pomalowana żywicą epoksydową od środka. Jeśli uważasz że COXy się nie nadają to zarejestruj się na http://coxengineforum.com i zobacz jakie tam ludzie robią cuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Tego coxowego forum nie znam ale kiedyś znalazłem forum misia który produkował takie rzeczy Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 No taki do wciągania to słabo, a taki do palenia też coraz mniej - nawet narkomani mawiaja : CRACK i HERA to sa dzieci Lucyfera ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Tego coxowego forum nie znam ale kiedyś znalazłem forum misia który produkował takie rzeczy Pzdr. M Znam tego gościa (tzn. nie osobiście) i jestem prawie przekonany że jego "silniki" są tylko dla ozdoby. Nie widziałem żadnego dowodu że one działają. A robi też silniki w układzie boxer, te nie mają prawa działać bo nie ma kompresji w skrzyni korbowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Motorkek fajny kolibra by napędził ale jaki zastosowac do tego zbiorniczek i brak zmiany obrotów to jest chyba największy - coxów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 ......te nie mają prawa działać bo nie ma kompresji w skrzyni korbowej..... Chyba że tłoki "boxera" pracują przeciwbieżnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Prawda, też mi to przyszło do głowy po napisaniu posta, jednak o ile mi wiadomo nie ma żadnych dowodów że te silniczki działają (boxery czy nie boxery). Jest to szeroko komentowane pod filmikami tego gościa, więc nie sądzę że tylko ja nie trafiłem na żaden dowód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi