jethrotull Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Oracover Standard. Jestem przekonany że z samą folią nie było nic nie tak - to po prostu nie jest dla mnie. Co do tempa to faktycznie siedzę po 2-3h dziennie i dłubię, ale zostało jeszcze mnóstwo drobiazgów do dodania. Prawda jest taka że ten model jest zwyczajnie prosty, bez pretensji do szczególnej redukcyjności, taka ćwierćmakieta. W porównaniu do modeli które Ty robisz jest przy nim po prostu mało roboty, stąd wrażenie dobrego tempa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Waga do lotu będzie około 220g przy baterii 350mAh. Mam jeszcze baterię 120mAh, przy której bym zaoszczędził z 15g, ale w sumie już nie widzę sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 No i prawie gotowy. Wyszła trochę kasza w poszyciu góry kadłuba z przodu, ale poza tym poszycie jest niemal idealne, zwłaszcza skrzydła są zupełnie pozbawione zmarszczek.Waga: 205g z baterią 120mAh. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 I jeszcze parę zdjęć od spodu: Z chłodnicy (pełniącej też funkcję podwozia) jestem raczej zadowolony: Prezentuje się dość drapieżnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Myślicie że takie paliwo się nada, po uzupełnieniu oleju do 20%? https://allegro.pl/oferta/paliwo-do-modeli-spalinowych-merlin-expert-25-1l-7642170971?item=7642170971 Jest opisane jako paliwo do modeli kołowych i płyających, a sprzedawca nie wie co zawiera oprócz oleju i nitrometanu, ale czy takie paliwa się różnią od tych do modeli latających? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 No i lata, i to fantastycznie! Myślałem że Pszczółka mi rozniesie ten model, w porównaniu z elektrycznym Moranem, który lata bardzo dostojnie, ten Dewoitine śmiga jak przecinak, a wrażenie to jest jeszcze spotęgowane wyciem silnika. Z drugiej strony model jest bardzo łatwy w pilotażu, mimo prędkości, a to ze względu na dość przednie wyważenie. https://youtu.be/3ubquoWMrso Wybaczcie narrację, w ferworze walki nie pomyśleliśmy że to się wszystko nagrywa. Oczywiście nagrało się jak zwykle najgorsze lądowanie, ale straty w sprzęcie ogólnie niewielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 No zaiste, czad! Zasuwa niesamowicie, podziwiam wzrok, refleks i pilotaż! No, widzę że duzo, duzo jeszxze musze sie uczyc. Bardzo fajnie wyszedł i jeszcze spalinowy! Sobie wyobrażam że radosci bylo sporo po takim locie. Gratulacje! Pozdr, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Michał, dzięki za dobre słowo, jesteś którąś z kolei osobą która mi gratuluje refleksu i umiejętności pilotażu, a prawda jest taka że ten model lata praktycznie sam i "chodzi za ręką". Np. w 9-tej sekundzie filmu zrobiłem błąd, źle obliczyłem promień zakrętu i musiałem skręcić bardzo gwałtownie żeby uniknąć wpadnięcia w drzewa które rosły za mną. Taki manewr na coniektórych spośród moich innych modeli skończyłby się korkiem i kretem, a Dewoitine absolutnie nic sobie z tego nie zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Lata super, jak na taki mały model to ryk silnika zaskakuje Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi