AndrzejC Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Tu zagląda cała elita silnikowców modelarskich... Czy macie jakieś patenty na zakładanie zabezpieczeń sworznia tłokowego? Problem mały w większych silnikach, ale w tych małych to problem już się robi duży... Własnie mam taki problem z MVVSem 3,5. W sumie sobie radzę, ale może jest jakisś patent o którym nie wiem? Może jakieś przyrządy macie lub coś? Chętnie odgapię . A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Sie bierze i sie wkłada, czasem uciecze ale jak się ma pod ręką kilkadziesiąt sztuk własnoręcznie dorobionych to nie boli :-)) Do dorobienia tego ustrojstwa stosuję doskonały materiał, a mianowicie drut (szlifowaną strunę fortepianową 0,3 i 0,4mm) z linek na których latam:-)) Po włożeniu trza tym tylko zakręcić aby mieć pewność, że dobrze usiadło i tyle :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 uzywam lekko zeszlifowanego chirurgicznego peana ...no i to co Paweł napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 To nie problem ale kiedyś zgubiłem zamek do ASP 4T i dorobić to był problem Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Sie bierze i sie wkłada, czasem uciecze ale jak się ma pod ręką kilkadziesiąt sztuk własnoręcznie dorobionych to nie boli :-)) Do dorobienia tego ustrojstwa stosuję doskonały materiał, a mianowicie drut (szlifowaną strunę fortepianową 0,3 i 0,4mm) z linek na których latam:-)) Po włożeniu trza tym tylko zakręcić aby mieć pewność, że dobrze usiadło i tyle :-)) Sie bierze i sie wkłada. To akurat dla mnie nie nowina. Też wkładam mocnym małym "klapcakiem" który tylko do tego służy (mam dwa takie. Mocne , a delikatne). Myślałem,że asiory znają jakieś sztuczki w tym temacie. A tu proszę, zwykły klapcak. Ja sobie robię zabezpieczenia ze sprężynek wszelakich, a pasujących. Mam ich dużo i zawsze się znajdzie odpowiednia do pocięcia. A do CMB mam fabryczne. Te akurat są w woreczkach w ilościach wystarczających i kosztują grosze. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ja wkładam palcem a w zasadzie paznokciem ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ja wkładam palcem a w zasadzie paznokciem A jak ktos obgryza i nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ja wkładam palcem a w zasadzie paznokciem Ja byłem pewny, że siłą woli... Podobno niektórzy tak mają A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ja byłem pewny, że siłą woli... Podobno niektórzy tak mają A.C. taaaaaaaaaa....Kaszpirowski się kłania...oдин, два, три Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 A jak ktos obgryza i nie ma ? Jeden co obgryza, mi mówił, ze zębami można. Sprawdź bo podobno to jest sposób... A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ja kiedyś zrobiłem przyrządzik do wkładania zapinek ,ale do 15 można by go adaptować do 3.5 tzn zmniejszyć , wymyśliłem go w momencie stresu po wystrzeleniu którejś zapinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 A jak ktos obgryza i nie ma ?To wtedy przyrząd potrzebny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Jeden co obgryza, mi mówił, ze zębami można. Sprawdź bo podobno to jest sposób... A.C. A jak obrgyza paznokcie wargami i nie ma zebow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 To wtedy dwa przyrządy potrzebne ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 tak , tak jak u tego pana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 To sie prosto robi na przylepca albo na magnes Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ja kiedyś zrobiłem przyrządzik do wkładania zapinek ,ale do 15 można by go adaptować do 3.5 tzn zmniejszyć , wymyśliłem go w momencie stresu po wystrzeleniu którejś zapinki Marek, możesz zademonstrować Twój przyrządzik? Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Nie ma sprawy ,odkopie go w mojej modelarni jutro i wrzucę zdjęcia ale żadne cudo techniki to nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi