Ryszard_I Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Pojawiła się ciekawa ładowarka Junsi iCharger, model X6 oraz X8. Po zapoznaniu się z instrukcją obsługi stwierdziłem, że firmware jest identyczny jak w ładowarkach Junsi serii DUO a więc oprogramowanie z niekonwencjonalnymi możliwościami które umożliwia indywidualne skonfigurowanie procesów ładowania, rozładowania, cyklowania, balansowania oraz przechowywania (storage) . Ładowarka niewiele większa od paczki papierosów ma moc 800W i prąd ładowania do 30A. Z ciekawości zanabyłem model x6. Wygląda jak zabaweczka ale pracuje doskonale. Po moich przykrych doświadczeniach z ładowarkami tej firmy zadaję sobie pytanie - jak długo pożyje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Walenciak Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Patrząc na zminiaturyzowaną wielkość tej "ładowareczki" aż trudno uwierzyć że wytrzyma ona ładowanie akumulatorów z max mocą i prądem podanym przez producenta. Z tak małymi otworami wentylacyjnymi, to myślę że szybko się sfajczy, czego oczywiście nie życzę. Ale przy takich prądach to już musi być solidne chłodzenie, a tam w środku wszystko jest ciasno upychane obok siebie i szybki wzrost temp. w obudowie gwarantowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Używam 406DUO i 4010DUO. W 406DUO padł jeden kanał. Wymieniałem tranzystory w przetwornicy. Po wymianie jakiś czas pracował i ponownie padł. Tak ze trzy razy i dałem sobie spokój. Używam jako jednokanałową. Natomiast 4010 pracuje do dziś. Następną kupiłem ponieważ bardzo podoba mi się soft tych ładowarek no i może trochę w nadzieji, że jakość ich uległa poprawie ale to się okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Walenciak Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Za te wydane pieniądze, które utopiłeś w tą firmę, miałbyś Pulsara 3 naszego polskiego producenta. Mam i polecam tę ładowarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Mam i używam Pulsara 3. Miałem również starsze wersje Pulsara. Jednak mimo wszystko podoba mi się filozofia i soft Junsi DUO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Hmm, pulsar 3 może i fajny ale za 2200 to chyba jednak nie koniecznie... Nie do końca rozumiem sens zestawiania ładowarki za $130 z ładowarka za 2200pln, nawet jeśli ta polska jest super hiper i prócz ładowania jeszcze krawat wiąże itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ładowarka ma ciekawą funkcję której nie spotkałem w innych urządzeniach do ładowania a mianowicie może służyć jako zasilacz stabilizowany o regulowanym napięciu od 2V do 26,5V z krokiem 0,1V oraz regulowanym prądzie od 1A do 30A z krokiem 0,1A. Tradycyjnie tak jak w serii DUO jest również tester serw o rozbudowanych możliwościach oraz pomiar czasu i częstotliwości typowych sygnałów modelarskich np. PWM, PPM. Na początku października po przelataniu sezonu pozwoliłem sobie edytować ten post ponieważ stwierdziłem, że przyda się jeszcze jedna X-6. Do tej pory woziłem na latanie POLARONA ale to wielki grzmot i mimo tego, że jest dwukanałowy to zajmuje tyle miejsca co 8 sztuk X-6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi