mati1988k Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Hej. Macie jakieś sprawdzone metody na sklejenie rurki węglowej która nie pękła na pół ale się rozszczepiła wzdłuż (nie na całej długości). Model to Raven 990 z HK i niestety nie ma możliwości kupienia części zamiennych ani wymiany rurki węglowej w kadłubie ;( Ciężko też będzie nałożyć tulejkę i przykleić bo do kadłuba przyklejone są różne ustrojstwa. Rozszczepienie znajduje się pod skrzydłem na łączeniu kadłuba ze skrzydłem. Także chyba w najgorszym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Owinąć na zewnątrz nicią i zalać żywicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 ta "rurka" to rurka czy kadłub? bo z węgla to ten model ma kadłub i "kołek" do wyrzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 ta "rurka" to rurka czy kadłub? bo z węgla to ten model ma kadłub i "kołek" do wyrzutu Oczywiście kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 a na jakiej długości ci sie rozszczepiła? i jak ma sie to całej długości tej belki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Przy kadłubie na długości około 10-15 cm. Myślę, że spróbuję matę z włókna szklanego i żywicę owinę raz i zobaczymy co się stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Może to zabrzmieć niepoważnie, ale ja bym użył taśmy klejącej. Do wstępnego sklejenia mieszanki żywicy epoksydowej ze zmielonym włóknem szklanym (na styk)a po sklejeniu profilaktycznie łatka z taśmy aluminiowej. np takiej: 3M https://pl.rs-online.com/web/p/tasmy-aluminiowe/8421424/ lub podobna tylko cztery razy tańsza TESA http://www.pk-tasmy.pl/index.php?p=14 Tesa 50565. W zwykłych sklepach w zasadzie nie do kupienia. Taśmy z marketów nie nadają się do takich napraw. Zapewniam, że taka taśma potrafi zdziałać cuda Jeżeli masz do mnie blisko, to chętnie dam Ci kawałek takiej taśmy i trochę zmielonego włókna szklanego. Używam tych taśm na co dzień do wszelkich doraźnych napraw kadłubów po wszelakich "dzwonach" 3M jest najlepsza ale BARDZO droga. TESA też daje radę Sama naprawa to już mały pikuś będzie A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 O kurna. Na prawdę droga taśma w Castoramie takiej nie dostanę? I jak sądzicie czy końcówki rozwarstwień nawiercać żeby dalej nie pękały czy nie ma sensu skoro i tak to będę kleił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi