Tomek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 W konkursie mogą brać wszyscy udział. Dotyczy opisanego tu modelu pod roboczym tytułem "ele" http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=134934&sid=ca31e172d856722c80de043db5cbb894#134934 Każdy podaje max 3 nazwy. Nazwy mogą być międzynarodowe . Nie będą tolerowane nazwy obraźliwe itd. Jeśli nazwa przymnie się dla modelu to : a.) zwycięzca odbierze ufundowany przez Artex model Extrim-a. b.) biorąc udział w tym konkursie (dokonując tu wpisu) zgadzamy się na bezwarunkowe i bezpłatne przekazanie / użyczenie itd nazwy dla modelu ,zrzekając się jakichkolwiek roszczeń do nazwy modelu. c.) zawsze można na lotnisku jednak powiedzieć , że to "ja" wymyśliłem P.S. Jakby się coś zmieniło to dopisze w postaci edita. Edit: Zamknięcie konkursu niedziela 23.59 (23 listopad 2008) A we wtorek ogłoszenie wyniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 To ja pierwszy 1. SOL (nordycka bogini słońca i rzymskie bóstwo solarne) 2. IMAGO (owad dorosły, owad doskonały) 3. HARMATTAN (silny, północno-wschodni wiatr wiejący w porze suchej znad Sahary na wybrzeże Zatoki Gwinejskiej.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Nazwa może być tylko jedna ZEPHYR - lekki wiatr, wietrzyk, zefir ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Typuję: 1. Bielik (nasz polski Bielik) 2. Żelazny (to chyba nie muszę objaśniać dlaczego) 3. Eagle (orzeł w tłum. na polski) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Ja proponuję SALCESON . Nazwa polska, oryginalna, nie dziwna i tajemnicza, co było zarzutem do nazw innych modeli tej klasy, swojska, no i nie banalna! Przykład: - czym latasz? - Salcesonem! Atutem może być rozszerzenie nazwy w zależności od kolorystyki modelu, np. model w pokryty w stylu Silvestri to Salceson Włoski, model ozdobiony logiem Rolling Stones to Salceson Ozorkowy, jak powinien wyglądać Salceson Czarny i Salceson Lastryko chyba nie muszę pisać - i tylko nie mam pojęcia jak mógłby wyglądać Salceson Brunszwicki... Edit: Nie komentować ! :twisted: Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 No to moje skromne propozycje w impulsie pod wpływem chwili Shogun - tak historycznie Zeus - tak mitologicznie Harpun - tak na ostro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 To ja troche inaczej. Ze słownikiem w reku. 1. Talon - szpon-ang 2. Saar - wichura-hebrajski 3. Esatto - dokładny-włoski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzichu Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Orzeł Sokół Z racji dość zakrzywionego dziobu w dół. No i pewnie umiejętności lotnych. Dzik Wygląda na agresywną konstrukcję, więc pewnie na lotnisku inne samoloty przy nim będą uciekać na drzewa (czego z całego serca nikomu nie życzę) Preferuję polskie nazwy, niech za granicą sobie na nich łamią języki, bo Polacy nie gęsi swój język mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 LUX - Lubartów ,Lubelska ,Artex no i to wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Kowalik taki ptaszek, zwinny podobno. Riparia też ptaszek, ale w tej "wersji" nie pomyli się z popularnym modelem szkolnym :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Mistral,Passat - to też wiatry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 To może jeszcze ja Skorpion polska nazwa to wiadomo Vertigo jakoś tak mi sie wymyśliło A może MiniF3A PL? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Ja proponuję: Effect F3A X-taza Xcellent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Maxtrim -starszy brat Extrima Air Shark - pomysł mojej pamiątki ze ślubu :twisted: bo jej rekina przypomina z facjaty Tańczący z kretami bo niejeden przeceni własne umiejętności :rotfl: ( nie żebym mówił o sobie ...ale ten styropian w ziemię włazi głęboko :devil: ) a to juz nie nazwa a fragment rozmowy "na trzeźwo to nie poleci...." :mrgreen: bo od tego one są te funkcje forum , od tego są one ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 To ja dodam od siebie: anax (+ ewentualne F3A) smithi F3A murinus (+ewentualne F3A) Proszę, mogę podać czwartą? Hunier Dziękuję :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 To i ja dorzucę swoje propozycje Nakata F3A - jako że Katanopodobny :wink: Nataka F3A - bo pierwsza natychmiast skojarzyła mi się z makatą no i może Sword F3A - bo Katanopodobny a i jeden i drugi tak na ostro się kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Moje propozycje 1. Husar 2. Orkan 3. Excalibur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Moje propozycje: [*:f484efe315]Electra [*:f484efe315]Ametyst [*:f484efe315]Jerzyk Pozdrawiam.Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 1. Artexer 2. Artexer 3. Artexer A co, to mój jedyny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 1) Mario 2) Cobi 3) Puzzle (lub ewentualnie Puzzle PRO / Puzzle 3D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.