Amoath Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 1. Süße Sahne (śmietana po niemiecku, podobno model ma być biały więc nazwa pasuje:P) 2. Biały Jastrząb lub ang. White Hawk (nazwa angielska by samolot sprzedawał się w Europie) 3. Hiper 3D (Jakos tak dziewczyna mi pomogła, hmmm ... 3D w nazwie okresla akrobacje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newbie Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 1. MARLIN (taka ryba - zdjecie ) 2. MAKAIRA (prawie to samo co wyzej, dokladniejszy opis - z opisem znaczenia tego słowa - tutaj) "Jedynkę" można zapisać też jako mAIRlin (można to potraktować jako trzecią propozycję, bo to już jest inne słowo). Natomiast w "dwójce" można zmienić tylko wielkość liter na makAIRa (to jest to samo słowo, więc proszę nie traktować tego jako 4 pozycję). EDIT1: dodałem zdjęcie EDIT2: dodałem drugą propozycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek529 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 1. Vivo - określenie dotyczące tępa granego utworu - żywo (tak to jest jak sie chodzi do szkoły muzycznej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Viper 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 1. Linea (ewentualnie linea f3a) 2. Fikołek (bo to chyba ma fikołki robić a nie latać po prostej ) 3. Copernicus F3A - żeby były 3 nazwy, dodatkowo od razu kojarzy się z Polską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 1) ELARTEX 2) SIMERUS 3) RUMEKK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berias Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 A może by tak: 1. Virago 2. Shadow 3. Swordfish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 ELARTEK elektryk producent konstruktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 1. Valkyrie (F3A) 2. Virgin (F3A) 3. Spectre (F3A) żadnego chyba nie powtórzyłem, jeśli się powtórzyło to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Może i ja się podłączę 1. Neox 2. Tig (F3A) 3. Patriota (F3A) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Little F3A Blender F3A Energy F3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Burner (F3A) Dark Sky (F3A) Crazy Flyer (F3A) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Przyszedł czas i na moją propozycję, która chodzi za mną od początku, ale zajęty innymi tematami nie miałem czasu napisać. Jest takie słowo „FEST”, które w dzieciństwie i wczesnej młodości było często używane na określenie czegoś dobrze wykonanego, z porządnych materiałów i dobrej jakości. Można było oczywiście jeszcze fest kopnąć piłkę lub rzucić kamieniem itp. Artex, tym modelem wszedł w dziedzinę, modeli zawodniczych, więc rozszerzeniem nazwy mogłoby być dodanie literki oznaczającą klasę, w tym wypadku „FEST`A”, kto wie może firma z czasem rozszerzy asortyment tego typu modeli, więc dla następnych wystarczyłoby dodać odpowiednią literkę, B..J,K, itd. Jak na ironię sam pomysł sięgnięcia po dawno nie używane słowo, wziął się od nowomody zastępowania w pisowni liter cyframi, patrzyłem na to F3, a widziałem FE, resztę zrobiły skojarzenia. Może to jednak była moja dysleksja??? :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablolotnik Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Comet F3A Mystery F3A Mystic F3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czepus Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Evolution Lite / Evo-Lite / EvoLite / Evo Lite Unique F3A X-lite / Unique X-lite (niepowtarzalny - dumnie) Instinct - (tak miał nazywać się mój model) EDIT: Przepraszam ale teraz mnie naszło.... NIKITA (ostra) Chyba moze byc??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 I ostatnia propozycja z mojej strony: Arrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Palec pod budkę, bo za minutkę zamykam budkę. Budka zamknięta, nie ma klienta. Klient w Warszawie siedzi na ławie. No a jak zaproponowałem SZCZAŁA, to mi wykasowali :evil: . ;-) Edit: Nie komentować! Bo mnie Tomek zabije albo krawatem udekoruje! I was też! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Ładziak, Bo Twoja nazwa pasowała by jak ulał do modelu z sikawką odpalaną na serwo :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 O.K. Ko miał zagłosować to zagłosował, a kto nie to trudno. Poczekamy teraz na wyniki. Na ten czas wątek zamykam. Postaram się jak najszybciej podać rozwiązanie konkursu ( wtorek ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Zwycięzcą konkursu został gajowy http://pfmrc.eu/profile.php?mode=viewprofile&u=1348 a wybrana nazwa dla modelu to: SERENO Zwycięzca proszony jest o kontakt, celem podania danych do wysłania nagrody. Brany był jeszcze pod uwagę Kastor i szedł łeb w łeb , aczkolwiek w końcu przegrał na finiszu. Niestety nagrody pocieszenia nie będzie :lol2: Zwycięzcy gratuluję pomysłu ! P.S. W imieniu firmy Artex składam podziękowania, wszystkim modelarzom biorącym w konkursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.