njoywawa Opublikowano 22 Lipca 2019 Opublikowano 22 Lipca 2019 Hej. Mam problem z moj dx6i. Gimbal lotki-ster wysokość jest luźny, pękł plastik w mechanice i nie da rady tego zreperować. Szukałem gimbal do mojej apki i nie mogę znaleźć. Taki samo wygląda gimbal od Tyrnigy 9x. Robił ktoś przekładkę? Od jakiej aparatury będzie pasował? Pozdrawiam i proszę o pomoc. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
njoywawa Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Opublikowano 23 Lipca 2019 Hej Wszystkim. Podpowie ktoś jak sobie z tym poradzić? Od czego mogą tam podejść gimbale? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
maxiiii Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 https://www.aliexpress.com/item/32815553477.html
njoywawa Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Opublikowano 23 Lipca 2019 A da radę zamontować Halla Frsky M9-Gimbal M9? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
cyrax_ojz Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 zadzwoń albo napisz do scorpio polska do swojej dx8 kupiłem tam bez problemu
oki188 Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Miałem inny problem który jest dośc powszechny w DX6i z potencjometrami. Gimbale które zaproponował kolega Marek kupiłem u chińczyków 2 komplety. Co mogę o nich powiedzieć jakość potencjometrów i mechaniki bardzo dobra ale nie bez wad. Główna wada to ruszające się potencjometry które po zabezpieczeniu klejem na gorąco pracują OK i nie powodują przesuwania środka drążka w lewo lub prawo. Kolejna wada najpoważniejsza to słabo zalutowane przewody do potencjometrów. Koszulka termokurczliwa jest za duża, chodzi luźno co u mnie doprowadziło do urwania przewodów podczas ustawiania modelu w domu (na szczęście). Po ich ponownym zalutowaniu i zabezpieczeniu odpowiednią koszulką termo zabezpieczyłem je też klejem na gorąco i mam spokój na dłuuuugi czas już się nie urwą Ogólnie polecam je ale bez drobnych modyfikacji nie radze nikomu ich użytkować. Pisałem nawet o tym w komentarzu na aliexpress. Co do scorpio polska to do dx6i o ile dostaniesz gimbale to nie użył bym ich wcale kiedyś była akcja serwisowa potencjometrów tych aparatur wysłana aparatura wróciła z gimbalami w JESZCZE GORSZYM STANIE !!! podobnie wysłana aparatura kolegi też nie została prawidłowo naprawiona. Od tego momentu stracili moje zaufanie.
Rekomendowane odpowiedzi