hubert_tata Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Dzień dobry, chciałbym się pochwalić moim najnowszym modelem: jest to Tiger Moth w wykonaniu GWS Jest to wersja podstawowa, czyli pico, bo później były jeszcze inne wariacje. Zestaw kupiłem jako nowy/nieskładany od kolegi z forum. Złożyłem go niezbyt "koszernie", bo od razu z bezszczotką i lipolem, co w czasach popularności firmy GWS nie było możliwe. Minęło sporo czasu od wyprodukowania tego zestawu i jestem ciekawy, czy koledzy czują sentyment do tego i podobnych modeli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Tego akurat nie miałem, ale w moim avatarze jest model GWS-a, już nawet nie pamiętam jak to się nazywało, ale był to całkiem przyjemnie latający akrobacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Tego akurat nie miałem, ale w moim avatarze jest model GWS-a, już nawet nie pamiętam jak to się nazywało, ale był to całkiem przyjemnie latający akrobacik Chyba Formosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Jeżeli akrobat GWSa, to raczej Formosa. Były dwie wersje, już nie pamiętam czym się różniły. Ja miałem tą pierwszą i męczyłem ją na różne sposoby. Tu krótki filmik wersji z pływakami: https://www.youtube.com/watch?v=KvNSuQolVr8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Tak Formosa. Były dwie różniące się wielkością, moja była ta mniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Legendarna Formosa1 niedoscignione marzenie, dziś niespotykana... Ze 3lata temu ktoś sprzedawał Formose2... dziś nawet nie da się kupić Escapade .40... tego Tiger Motha miał chyba kolega Loczek, i chyba widziałem też go u jednego pana Krzysztofa z Chodzieży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bfis Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Witam Tez mam tego Tiger Motha (zdjecia w zalaczeniu).W garazu lezy kompletne pudelko z Meserschmitem Me 109. Modele maja juz swoje lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam Tez mam tego Tiger Motha (zdjecia w zalaczeniu).W garazu lezy kompletne pudelko z Meserschmitem Me 109. Modele maja juz swoje lata. Jak widzę twoją wersję, to aż mam ochotę troszkę poprawić producenta - przede wszystkim oryginalne kółka są do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 To prawda, te oryginalne kółeczka w GWS-ach to była jakaś makabra. Ja od razu wyrzuciłem moje z Formosy i model lądował na brzuchu, zresztą bez żadnego problemu. Aż mi się łezka w oku zakręciła od wspomnień, to był naprawdę fajnie latający model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi